​Pepo Flores i Climent Ribera parlaran de l'ofici d'actor en el marc de la Fira de l'Estudiant

NacióManresa
02 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:03h
Pepo Flores i Climent Ribera oferiran una xerrada en el marc de la Fira de l'Estudiant
Pepo Flores i Climent Ribera oferiran una xerrada en el marc de la Fira de l'Estudiant | Arxiu particular
L'Oficina Jove del Bages (OJB) acollirà, aquest dijous 4 d'abril, a les dotze del migdia, una nova edició de l'Oficina artística, que inclou una xerrada titulada Comença la funció, a càrrec de l'actor de Monistrol de Montserrat Pepo Flores i de l'artista navassenc Climent Ribera. Aquest acte s'emmarca en la celebració, a la capital del Bages, de la vint-i-setena edició de la Fira de l'Estudiant, que s'està duent a terme aquesta setmana al Palau Firal.

Enguany es realitza la 6è edició de l'Oficina artística, un projecte que es va consolidant any rere any, amb l'objectiu de fomentar els estudis artístics entre les persones joves. S'adreça especialment a l'alumnat que cursa batxillerat artístic i al de cicles formatius de les escoles d'art de la comarca del Bages, però també oberta a qualsevol persona interessada.

En cada edició s'ha programat una xerrada de disciplines diferents, sempre en el mateix format: un artista consolidat i que ha aconseguit desenvolupar la seva disciplina professionalment, i un artista emergent. En edicions anteriors els artistes convidats provenien del món de la il·lustració (Joan Turu, Quim Moya o Valentí Gubianas) i també de la fotografia (Oriol Segon) o del món de la moda (Miriam Ponsa) .

Incentivar les professions artístiques

La xerrada d'aquest dijous té l'objectiu d'apropar les arts escèniques i concretament el teatre als assistents, per tal que les persones joves que es vulguin dedicar a aquestes professions artístiques coneguin les diferents sortides professionals, i també perquè aquest missatge deixi empremta, ja que els professionals que realitzen la xerrada actuen com a mirall.

Així mateix, a partir d'aquest dimarts i fins al 12 d'abril, es podrà visitar, a la mateixa Oficina Jove del Bages (Espai Jove Joan Amades) una exposició amb materials dels artistes, que anirà acompanyada d'un recull de materials de consulta amb els ensenyaments artístics per tal d'orientar els i les joves que vulguin formar-se en aquest àmbit.