Castellnou comença a teixir complicitats amb el seu «alter ego» italià

NacióManresa
02 d'abril del 2019
Actualitzat a la 13:35h
Castellnou comença el procés d'agermanament amb el municipi italià de Castelnuovo Don Bosco
Castellnou comença el procés d'agermanament amb el municipi italià de Castelnuovo Don Bosco | Wikipedia
Castellnou de Bages va aprovar ahir en Ple ordinari iniciar l'expedient d'agermanament amb el municipi de Castelnuovo Don Bosco, a Piemont (Itàlia). Es tracta del poble on va néixer Sant Joan Bosco, fundador dels Salesians, comunitat que té una extraordinària vinculació amb la localitat bagenca que s'inicia quan, a finals dels anys seixanta, adquireix el poble -en aquell moment totalment abandonat- per fer-ne, seguint la filosofia del seu fundador, un centre de colònies.

Castelnuovo Don Bosco té una població que volta els tres mil habitants, dedicada especialment a l'activitat vitivinícola i turística vinculada als dos sants locals: San Joan Bosco i Domenico Savio. Celebren la festa major el 16 d'agost en honor del seu patró, San Rocco. Justament, Castellnou la duu a terme el mateix dia.

Amb l'aprovació i constitució del Comitè d'Agermanament, format per membres de la corporació local i representants de la societat civil (salesians, escola, entitats, pagesia...), comença l'establiment oficial de lligams de cooperació mútua per afavorir la comunicació entre persones; l'intercanvi d'idees, i de germanor internacional.

A finals d'aquest mes d'abril s'establirà el primer contacte amb la vila italiana en una visita de l'alcalde de Castellnou, Domènec Òrrit, convidat pel consistori piamontès i els altres municipis de la província d'Asti en els actes oficials de la festa nacional italiana.