La Torre Lluvià serà l'escenari d'una gran festa que posarà en valor el patrimoni natural de Manresa

Tindrà lloc aquest diumenge i, entre d'altres propostes, es durà a terme una caminada, un taller de circ, un tast de vins i un concert en directe a càrrec de la banda barcelonina Estramoni

La Torre Lluvià acollirà diumenge la festa de l'Anella Verda
La Torre Lluvià acollirà diumenge la festa de l'Anella Verda | Carles Jódar
NacióManresa
02 d'abril del 2019
Actualitzat el 03 d'abril a les 10:52h
Aquest diumenge, 7 d'abril, la Torre Lluvià serà l'escenari d'una gran festa organitzada per la Comissió de l'Anella Verda de Manresa amb l'objectiu de mostrar a la ciutadania algunes de les propostes habituals que les entitats col·laboradores fan a l'entorn natural de la capital del Bages per donar-lo a conèixer entre un públic el més ampli possible.

La festa, que tindrà lloc durant el matí (de nou a dues, aproximadament), comptarà amb propostes diverses i variades per a totes les edats, algunes de les quals es duran a terme simultàniament. Tot plegat començarà a les nou amb una sessió d'iniciació a la marxa nòrdica que començarà des de davant mateix de la Torre Lluvià i recorrerà l'itinerari Natura i Modernisme, a l'entorn de la riera de Rajadell, passant per indrets com la Font de la Girada, el Molí de la Noguera o el Gorg Blau. Aquesta activitat, impulsada des de l'entitat Meandre, tindrà un preu de 5 euros per a totes aquelles persones que hi vulguin participar. Així mateix, qui tingui dificultats econòmiques, la podrà fer gratuïtament. 

Paral·lelament a aquesta proposta, a dos quarts de deu es donarà el tret de sortida a una trobada d'aficionats al geocaching, en la modalitat CITO, que servirà per netejar l'entorn de la Torre Lluvià i la part de la riera. Organitzada per la fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, la trobada tindrà una durada de dues hores.  

Mentrestant, al pati de la Torre Lluvià hi seguiran passant coses. A dos quarts d'onze el contacontes Pep Duran narrarà, per als més menuts, les històries que s'amaguen dins dels seus àlbums il·lustrats, i a partir de les onze es durà a terme una visita guiada per l'interior de la torre, així com també tallers de circ (a càrrec de La Crica) i de dansa (de la mà de Cristina Martí Ninot). Qui també serà present a la matinal serà l'Ós Mandrós, acompanyat del seu Bibliomòbil. 

A les dotze del migdia tindrà lloc un tast de vins de varietats autòctones, organitzat pel Consell Regulador de la Denominació d'Origen Pla de Bages. Les inscripcions per a prendre-hi part són limitades i s'han de formalitzar omplint aquest formulari. A banda del tast, la cooperativa MengemBages instal·larà un servei de bar amb productes locals per a totes aquelles persones que vulguin fer el vermut.

Després d'una altra sessió de contes conduïda, en aquest cas, per J.M. Garzón (a dos quarts d'una), la matinal culminarà amb un concert de la banda barcelonina Estramoni, que fa encara no quinze dies, va presentar el seu primer disc (Una vida millor) en públic. 

https://www.youtube.com/watch?v=-Yjpnzywpgs