La campanya «Marató Residu Zero» de Sant Vicenç opta a un important premi europeu de medi ambient

per NacióManresa, Sant Vicenç de Castellet | 2 d'abril de 2019 a les 10:30 |
La campanya va reduir el 30% dels envasos a les escoles santvicentines durant el primer trimestre de curs | AjSVC
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La campanya Marató Residu Zero impulsada per l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet opta a endur-se el Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR), un important reconeixement en matèria de medi ambient que s'atorgarà a Brussel·les el 15 de maig en el marc del Comitè Europeu de les Regions. El projecte en qüestió va ser una de les sis propostes escollides per l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) per prendre part del certamen europeu. En aquest darrer certamen, els aspectes que tindrà en compte el jurat per valorar els projectes seran 
l'originalitat de la proposta; el caràcter innovador; les possibilitats que es pugui replicar a altres contextos o països; la resposta ciutadana, i la continuïtat en el temps.


Marató Residu Zero és una campanya que es va dur a terme durant el primer trimestre d'aquest curs 2018-2019 a les tres escoles de Sant Vicenç. Va comptar amb la participació de prop de sis-cents alumnes i va aconseguir reduir el 30% dels envasos als centres d'ensenyament, tot fomentant uns hàbits de vida més saludables a través de la divulgació de pautes i consells. A més, la iniciativa va tenir una gran ressò a Instagram a través d'un concurs de fotos en què les famílies publicaven imatges d'esmorzars saludables. Les escoles Sant Vicenç, FEDAC i Puigsoler van tancar la campanya amb una festa de cloenda a cadascun dels centres.

 

Participació