Marta Viladés liderarà una candidatura d'ERC Súria que «transformarà els problemes en oportunitats»

Foto de família dels integrants de la candidatura d'ERC Súria
Foto de família dels integrants de la candidatura d'ERC Súria | ERC Bages
NacióManresa
02 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:11h
Amb la cèntrica plaça de la Serradora plena, ERC-Súria va donar a conèixer, dissabte al matí, la seva candidatura a les properes eleccions municipals. Es tracta d'una llista completament renovada que encapçala Marta Viladés Ribera, que es presenta als comicis per primera vegada. L'acompanya Jordi Sala Santcliments, actual regidor de Promoció Econòmica a al consistori, així com vint-i-una persones més (onze dones i deu homes) "d'edats i tarannàs diversos", van manifestar des de la formació, elogiant, també, aquesta barreja de "joventut i experiència".
 
L'encarregat de donar el tret de sortida a l'acte de dissabte va ser l'alcalde de Callús, Joan Badia, que va fer èmfasi en el paper de la gent d'ERC en el municipalisme tot recordant que, justament, la formació va néixer fa 88 anys en unes eleccions municipals que va guanyar massivament. En aquest sentit, el batlle callusenc va encoratjar a "treballar pel poble des del poble", i a "escoltar tothom".

Després de Badia qui va prendre el torn de paraula va ser Ferran Estruch, alcalde de Cardona. En el seu parlament va fer referència a les "bones relacions" que hi ha entre els ajuntaments miners de Cardona i de Súria, i va parlar de "treballar conjuntament" per "enfortir 'eix del Cardener i situar-lo en el mapa del turisme familiar i de qualitat". Estruch també va felicitar la nova candidatura d'ERC a Súria per "l'empenta i il·lusió que la caracteritza", i va reflexionar que l'edat no és un impediment per imposar-se als comicis: "jo, amb només 25 anys, em vaig presentar d'alcaldable per primera vegada i vaig guanyar les eleccions". 

Va continuar amb les intervencions la senadora Mirella Cortès, que va parlar sobre les eleccions del 28 d'abril -on forma part de la candidatura al Senat conjuntament amb Raül Romeva-, i de la "injustícia· de la situació dels presos polítics. També va reflexionar sobre el municipalisme republicà, recalcant la importància de les polítiques municipals d'ERC squerra Republicana.
 
Finalment, van tancar l'acte Marta Viladés i Jordi Sala. La primera, llicenciada en Ciències Ambientals i implicada en diverses entitats surienques, va recalcar que "aquesta implicació i treball pel poble vull que sigui el nou repte a dur a terme, des de l'alcaldia". També va explicar que "em sento preparada per afrontar aquest repte i contribuir, així, a transformar els problemes de Súria en oportunitats per millorar el poble i fer-lo més modern i sostenible". La seva intervenció va acabar amb un dard a favor d'ERC: "les seves polítiques són inclusives, innovadores i, sobretot, efectives", va assegurar. 

Sala, per la seva banda, va encarregar-se de presentar la totalitat de membres que conformen la candidatura (que l'encapçala i la tanca una dona) i d'exposar els principals d'eixos del projecte polític per al municipi. En aquest sentit va avançar que "acompanyarem totes les activitats organitzades pel teixit associatiu del municipi i en millorarem la comunicació fent ús de les noves tecnologies".
Arxivat a