La participació en la cinquena edició de Marxa del Pelegrí creix un 62% respecte l'any passat

La cinquena Marxa del Pelegrí esgota, pràcticament, les inscripcions disponibles
La cinquena Marxa del Pelegrí esgota, pràcticament, les inscripcions disponibles | AjM
NacióManresa
02 d'abril del 2019
Actualitzat a la 13:46h
La 5a Marxa del Pelegrí que va celebrar-se diumenge va, pràcticament, exhaurir la totalitat de les set-centes places disponibles. La xifra final d'inscrits va ser de 696 persones. Aquest número final suposa un augment del 62% de la participació a la Marxa respecte l'any 2018, on les inscripcions es van situar una mica per sobre de les quatre-centes.

La Marxa del Pelegrí transcorre pel darrer tram del Camí Ignasià, l'etapa 27, entre Montserrat i Manresa, tot recreant les passes d'Ignasi de Loiola el març de 1522, quan va arribar a la ciutat per estar-s'hi els onze mesos que transformarien la seva vida i causarien un fort impacte en la història de la ciutat.

Pel que fa a la caminada de diumenge cal destacar, també, que segons l'origen dels participants, un 46% del total eren de Manresa; un 26% de la resta de la comarca del Bages, i l'altre 26% restant, de la província de Barcelona.

Aquest any la Marxa del Pelegrí va desenvolupar-se en dues modalitats. La modalitat Montserrat -de 26 quiolòmetres, amb sortida des del Monestir de Montserrat i arribada al Carrer del Balç, amb set avituallaments-, en la qual hi van prendre part 522 persones (un 42% provinents de Manresa; un 28% de la rest del Bages, i un 22% de la província de Barcelona); i la modalitat Lluvià -de 15 km i més accessible, amb sortida a la Plaça Major a les i arribada al Carrer del Balç, amb 4 avituallaments- que va tenir una participació de 174 persones (un 58% provinent de Manresa; un 20% de poblacions bagenques, i un 15% de la província de Barcelona).

La Marxa del 2019 va trancórrer sense incidents, amb una gran afluència de participants. El punt d'arribada de les dues modalitats al Carrer del Balç va suposar un degoteig constant de persones que arribaven des de les onze del matí fins a tres quarts de quatre de la tarda. Al Carrer del Balç, el darrer avituallament, tots els participants van poder fer sessions de ioga i degustar productes del pelegrí, com el mossec, el dolç o la cervesa. 

La Marxa del Pelegrí s'emmarca dins les accions del projecte Manresa 2022 i la seva organització corre a càrrec de l'Ajuntament de Manresa, la Fundació Turisme i Fires de Manresa i Dinàmic Guies de Muntanya. També hi col·laboren els ajuntaments implicats en el recorregut (Monistrol de Montserrat, Castellbell i el Vilar, Marganell i Castellgalí); el Patronat de la Muntanya de Montserrat; Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, i el Consell Comarcal del Bages, així com altres empreses comarcals (Bages Terra de Vins, Oller del Mas, Distribucions Riera, Forn de Cabrianes, Mafrica, Aneto, Cerveses Guineu); les associacions Aura Ioga i Grup Sardanista Dintre El Bosc, i persones a títol individual fins a completar  un centenar de voluntaris. El patrocini de la 5a Marxa del Pelegrí correspon a l'Obra Social "la Caixa", i els avituallaments els va cedir la cadena de supermecats Roges-Spar.