El 1r trimestre del 2019 es tanca amb 36 morts a les carreteres catalanes, un dels quals del Bages

per NacióManresa, 1 d'abril de 2019 a les 13:25 |
Imatge de l’accident en la sortida d’un dels túnels de Collegats. | Cedida
En els tres primers mesos de l'any han mort a Catalunya 36 persones en 35 accidents de trànsit a la carretera, un dels quals veí d'Artés, al Bages, que va finar l'11 de març arran d'una caiguda, amb el seu tot terreny, per un desnivell. Aquesta dada es tradueix en una víctima mortal cada tres dies. 

Amb tot, la xifra d'enguany és inferior a la del primer trimestre del 2018, període en el qual van perdre-hi la vida 49 persones en 41 accidents. El Servei Català de Trànsit ha alertat que malgrat aquest decreixement del 28%, no s'ha d'abaixar la guàrdia. 


De les 36 persones que han mort entre l'1 de gener i el 31 de març, un terç són col·lectius considerats vulnerables a la carretera: set motoristes, dos ciclistes i tres vianants. El nombre de motoristes morts enguany s'ha reduït a la meitat respecte a l'any passat, quan van ser 14 en els primers tres mesos del 2018.

Pel que fa a l'edat de les víctimes, destaca que tretze dels 36 morts en accident tenen més de 65 anys (l'any passat eren vuit). Sobre els dies de la setmana, 26 dels 36 morts han patit l'accident entre divendres i diumenge. Gairebé la meitat van ser a la tarda. Per demarcacions, Tarragona ha acumulat tretze accidents mortals; Barcelona n'ha registrat nou; Lleida, set, i Girona, sis.

 

Participació