Manresa es mourà al ritme de la dansa amb una nova edició del festival Batecs

El gruix de la programació tindrà lloc del 5 al 7 d'abril

La nova edició del festival Batecs comptarà amb una gran varietat d'activitats
La nova edició del festival Batecs comptarà amb una gran varietat d'activitats | Ajuntament de Manresa
NacióManresa
29 de març del 2019
Actualitzat a les 19:28h
La proposta cultural Batecs, adreçada als amants de la dansa, arriba a la seva segona edició amb més d’una vintenta de propostes i activitats que s'allargaran fins al mes de juny. Després de l'èxit de l'any passat, Batecs repeteix amb una nova edició que comptarà amb la participació d'artistes emergents i coreògrafs consolidats de la Catalunya Central i d’arreu del país. El gruix de la programació tindrà lloc del 5 al 7 d'abril. 

Aquesta proposta cultural pretén acostar al públic l'art de la dansa. La programació acollirà mostres de dansa contemporània en connexió amb altres estils, i dansa per ser mirada i experimentada. La iniciativa, organitzada per l'Ajuntament de Manresa i la Plataforma de la Dansa de la Catalunya Central, s'ha presentat en un acte avui al teatre Kursaal.

La presentació ha comptat amb la participació de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manresa Anna Crespo, representants de la Plataforma de la Dansa de la Catalunya Central, el gerent del teatre Kursaal Jordi Basomba i el representant d'Imagina't Joan Vila.  

Batecs inclourà espectacles i activitats que es podran veure a la plaça Sant Domènec, al teatre Kursaal i a l'Anella Verda, entre d’altres espais. 

Entre la programació destaca l’espectacle inaugural No sin mis huesos, de la companyia Iron Skulls. La funció, que tindrà lloc el divendres 5 d’abril al Kursaal, continuarà amb múltiples activitats per a tots els públics, principalment a la Plaça Sant Domènec. Aquest espai acollirà el dia 6 d’abril el muntatge Encaixant somnis, del prestigiós coreògraf Toni Mira.

Cal posar èmfasi també en l'espectacle Conseqüències de Cia Moveo, guanyador del Premi Mortiz de la Fira de Tàrrega 2017. La funció serà un dels plats forts del festival. 

Aquesta edició també acollirà una mostra de joves coreògrafs, l'espectacle "Win-Do-W" de Sara Pons Company o l'activitat Linòlium obert, que anima el públic a entrar a l'escenari i plasmar en moviment les impressions rebudes durant el dia. Al teatre Conservatori, la companyia Addaura Dansa escenificarà el muntatge "Embrossa’t", finalista dels premis Max.

Entre les propostes s'inclou la coreògrafa i docent Olga Tragant, que compartirà el seu treball amb participants amateurs i semiprofessionals. De la mà del fotògraf Joan Segon es convida a un taller per millorar la habilitat de fer fotografia en cossos en moviment.

La cloenda tindrà lloc el diumenge 7 d'abril a l’auditori de la Plana, on es projectarà una selecció de curtmetratges de dansa. Al llarg del cap de setmana hi haurà workshops i tallers oberts a tothom.

Un cop passat el plat fort del festival, la programació s’allargarà fins al juny amb el cicle Braços de batecs, un recull de mostres de dansa que tindran lloc dins i fora de Manresa.