Moià s'aproparà a Junqueras a través dels seus amics i del reeixit llibre de Sergi Sol

Junqueras serà el protagonista d'un acte organitzat per ERC del Moianès
Junqueras serà el protagonista d'un acte organitzat per ERC del Moianès | Adrià Costa
NacióManresa
29 de març del 2019
Actualitzat a les 14:40h
Aquest dissabte, 30 de març, l'espai cultural Les Faixes de Moià acollirà la presentació del llibre Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures, escrit pel periodista Sergi Sol, un dels col·laboradors més propers del vicepresident del Govern català, ara jutjat i empresonat a Madrid. L'obra es manté des de fa uns mesos entre els llibres més venuts, i ara n'apareixerà una edició en castellà.

La trobada, que començarà a les dotze del migdia, comptarà amb la presència de Sergi Sol; amb les intervencions de Maxi Calero i Domingo Alfonso -amics d'Oriol Junqueras-, i amb les actuacions musicals de Pep Picas i Giussepe.

L'acte, organitzat per ERC del Moianès, vol anar més enllà de la clàssica presentació d'un llibre, i vol ser una aproximació a la persona de Junqueras de la mà dels seus amics més propers: "busquem que la gent de totes les procedències i inquietuds puguin apropar-se a la persona que ha aconseguit teixir un discurs transversal, proper i aglutinador d'una societat tan diversa com la de Catalunya i la del Moianès", assenyalen.

Al llarg de l'obra, Sol narra, analitza i contextualitza -des de la perspectiva del nucli de col·laboradors més íntim d'Oriol Junqueras- la precipitació del 20-S; la celebració del referèndum; el desconcert posterior a la proclamació de la República; l'ingrés en centres penitenciaris dels presos polítics; l'aplicació del 155; l'estratègia d'ERC per eixamplar la base de l'independentisme; la celebració de les eleccions del 21-D, i els entrebancs per configurar un nou Govern.

Es tracta d'un relat amb informació inèdita d'aquest període transcendental per la història de Catalunya que té la voluntat "de reivindicar i fer justícia a la figura i el treball d'Oriol Junqueras", expressa el mateix autor.
Arxivat a