La Policia Local de Sant Fruitós tindrà una nova comissaria «més moderna i operativa»

NacióManresa
29 de març del 2019
Actualitzat a la 13:11h
Imatge feta en ordinador amb el disseny de les noves instal·lacions policials
Imatge feta en ordinador amb el disseny de les noves instal·lacions policials | AjSFB
Sant Fruitós de Bages disposarà, en un futur, d'una nova comissaria per a la policia local en un espai cèntric i amb bon aparcament, asseguren des del consistori. De fet, el mateix Ajuntament ja ha adjudicat la redacció de l'avantprojecte i del projecte bàsic per a la seva construcció i la urbanització dels espais exteriors. La redacció del projecte s'ha adjudicat al despatx professional Basterrechea-Tejada Arquitectes SLP per 31.677 euros.

L'edifici, que es construirà en un terreny de 754 metres quadrats, disposarà d'una planta amb tots els serveis principals amb un accés adaptat i còmode. La planta baixa comptarà amb dues zones diferenciades: una amb el vestíbul controlat pel taulell de recepció amb sala d'espera, banys i un despatx per a les denúncies,; i l'altra amb les dependències pròpies de la policia (vestidors, armer, arxiu i despatxos). A banda, el nou local també disposarà d'una sala de briefing que permetrà realitzar reunions en casos d'emergència amb altres cossos de seguretat.

El canvi d'ubicació de la comissaria es produeix fruit de la necessitat del servei policial de disposar "d'unes instal·lacions més modernes i operatives", diuen, tot apuntant que les actuals, ubicades a la plaça de la Vila, "han quedat obsoletes". De forma provisional, mentre no s'executi aquest nou edifici que ara es projecta, la comissaria policial es traslladarà en un local del carrer Eugeni d'Ors, a tocar de la plaça Onze de Setembre, que s'ha llogat per cinc anys.