Ensenyament

La Fira de l'Estudiant arribarà a Manresa la setmana vinent amb més recursos d'orientació acadèmica

Es durà a terme al Palau Firal i espera rebre la visita de 3.300 joves a la recerca d'orientació, informació i assessorament de primera mà sobre els diferents itineraris formatius

per NacióManresa, Manresa, 29 de març de 2019 a les 09:38 |
La Fira de l'Estudiant arriba a la seva vint-i-setena edició | AjM
La 27a Fira de l'Estudiant tornarà al Palau Firal de Manresa del 3 al 6 d'abril amb l'objectiu de contribuir i complementar la tasca orientadora que es desenvolupa des dels centres educatius de secundària. L'horari de la jornada expositiva serà de nou del matí a dues del migdia -tant per als grups de visites concertades com per al públic en general- i es preveu que rebrà l'assistència de 3.300 joves que buscaran orientació, informació i assessorament de primera mà sobre els diferents itineraris formatius, tant per continuar el procés d'aprenentatge com per cercar una millora de la seva qualificació professional.
 
La Fira de l'Estudiant és un espai d'informació i d'orientació acadèmica i professional pensat especialment per a l'alumnat de secundària del Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès que ha de prendre decisions en relació als seus estudis i al seu futur laboral, així com també per als tutors i les famílies que els han d'ajudar a prendre-les. Pel que fa a l'ampliació territorial de la Fira, l'actual edició consolida la presència de tota l'oferta universitària dels campus universitaris de la Catalunya Central.

 
El disseny de l'edició d'enguany del certamen s'ha distribuït estructuralment amb espais molt diferenciats. L'objectiu, expliquen els seus organitzadors, és "donar protagonisme als itineraris formatius dels estudis postobligatoris", que ocuparan la major part del recinte. Així doncs, a la part central hi haurà disposada la informació general de la formació professional, dels estudis d'idiomes, dels d'adults, dels de l'Institut Obert de Catalunya i la de beques i relativa a la mobilitat internacional. També hi haurà un espai dedicat a l'orientació individual, i un amb tota l'oferta universitària a Catalunya, que comptarà amb la presencia de les universitats de la Catalunya Central.
 
A banda, i com a novetat, la Fira obrirà el matí del dissabte (de deu a dues) amb activitats específiques. En aquest sentit, per exemple, s'oferiran tallers i xerrades per a famílies centrades en les habilitats personals; píndoles informatives de centres educatius del Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès que explicaran el seu projecte educatiu, i una mostra d'activitats artístiques a càrrec de l'Escola de Dansa Maria Cinta i l'Institut Castellet (cinema).
 
La Fira de l'Estudiant està impulsada pels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, el Consell Comarcal del Bages, l'Ajuntament de Manresa, els Consells Comarcals del Berguedà, Moianès i Solsonès, i la Fundació Lacetània. A més, l'organització tècnica de la Fira va a càrrec d'una Comissió organitzadora formada per un ampli ventall d'agents del sector educatiu. 
 
El paper del Consell Comarcal en la Fira és rellevant, ja que gestiona i finança el transport dels alumnes dels centres educatius del Bages que la visiten. També s'encarrega de l'edició i impressió d'un llibret que recull tota l'oferta formativa; finança l'estand de mobilitat internacional en què es difon el projecte de voluntariat europeu que permet als joves del Bages fer estades de voluntariat a l'estranger, i ofereix suport a la Direcció General de Joventut per tal d'emetre carnets joves de forma gratuïta.

 
Els continguts de la Fira de l'Estudiant són d'especial interès per a l'alumnat de 4t d'ESO, batxillerat, cicles formatius i programes adreçats a alumnes que no superin l'ESO. Així mateix, la visita també pot ser adequada per a aquells alumnes que vulguin canviar d'estudis i per a aquelles persones que vulguin retornar al sistema educatiu des del món laboral. 
 
 
 
 
 

 

Participació