Alumnes del Bages Sud es sensibilitzen sobre la importància d'una conducció responsable

NacióManresa
28 de març del 2019
Actualitzat a les 18:26h
Una sessió d'educació viària
Una sessió d'educació viària | Fundació Mutual de Conductors
Uns dos-cents alumnes de l'institut Bages Sud de Sant Vicenç de Castellet han participat, aquest dijous, en la sessió "Canvi de marxa", una iniciativa impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors i que compta amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i del Pla Educatiu d'Entorn del Bages Sud. 

"Canvi de marxa" té per objectiu conscienciar els joves d'entre 14 i 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit, així com fomentar conductes responsables i d'autoprotecció. 

L'activitat educativa vol fomentar la moderació en els joves, sobretot durant les activitats de lleure nocturnes. Es parteix d'una representació fictícia en la qual una jove presencia un accident de trànsit. A partir d'aquí, s'explica com cal actuar en aquestes situacions i el procediment a seguir per alertar a les autoritats i atendre i socórrer als afectats. 
Durant la sessió es presenten vídeos informatius i també testimonis reals de cossos d'emergència que s'ocupen de la gestió més immediata davant d'un accident. 

Així mateix, també es recull el testimoni real d'una persona que ha patit un sinistre i d'un familiar d'una víctima que comparteixen amb els joves les conseqüències que tenen els accidents pels mateixos afectats i per a les persones més properes. 

La Fundació Mutual de Conductors i el Servei Català de Trànsit volen que aquesta activitat serveixi de base per a un treball  posterior més exhaustiu per part dels mestres i els alumnes que hi participen, sobretot a l'hora de prendre consciència sobre factors de risc com ara l'alcohol, les drogues, els medicaments o les distraccions.  

L'acte, que ha tingut lloc a la Sala Cal Soler de Sant Vicenç de Castellet, ha comptat amb la participació de 204 estudiants de 4t d'ESO dels centres educatius INS Castellet i FEDAC Sant Vicenç, de Stant Vicenç de Castellet, i INS Bages Sud de Castellbell i el Vilar.