Sallent dedicarà una setmana a reconèixer i honorar la gent gran del municipi

NacióManresa
28 de març del 2019
Actualitzat a les 16:46h
La Setmana Gran de Sallent tindrà lloc de l'1 al 7 d'abril
La Setmana Gran de Sallent tindrà lloc de l'1 al 7 d'abril | AjP
Sallent celebrarà, de l'1 al 7 d'abril, la primera Setmana Gran de la seva història.  Es tracta d'una iniciativa que neix amb la voluntat de reconèixer i donar protagonisme a les persones grans del poble, posant en valor la seva experiència, el seu coneixement i la seva cooperació.
 
Així -i amb la intenció de seguir facilitant la vida i les atencions a les persones grans- l'Àrea d'Atenció a les Persones de l'Ajuntament de Sallent oferirà, juntament amb altres entitats, un programa d'activitats dirigides a la gent gran del municipi, que també estaran obertes a tothom que desitgi participar-hi.

La Setmana Gran començarà amb el taller La meva història, una dinàmica de tres dies on  cada participant, a partir del seu àlbum familiar, elaborarà un petit llibret biogràfic. Aquesta primera activitat, que busca treballar la memòria, la creativitat i l'apoderament personal des d'una vessant lúdica, començarà el dilluns 1 d'abril i s'allargarà fins el dia 3. Totes tres sessions començaran a dos quarts d'onze del matí i finalitzaran a dos quarts d'una del migdia.
 
La següent proposta engegarà el dimarts 2 d'abril, i es durà a terme cada dimarts fins al dia 30 (d'abril). Es tractarà d'un curs introductori a l'ús de les noves tecnologies, que tindrà lloc a la Biblioteca de Sallent. A banda, i el mateix dimarts, se celebraran dos actes més. El primer, un recital de cançons a càrrec del Cor Lacetà, que començarà a les cinc de la tarda i es durà a terme a la residència Municipal. El segon (que també s'iniciarà a les cinc de la tarda però que tindrà lloc a la Sala de Cultura) portarà per títol El Show de la Gent Gran, i serà un espectacle protagonitzat pels membres de l'Associació Guifré el Pelós
 
Pel que fa al dimecres dia 3, l'acció seguirà amb el concert Patuflash, que es farà a l'Auditori de l'Escola de Música i començarà a dos quarts de sis de la tarda. L'endemà dijous es duran a terme dos tallers més: un sobre la seguretat en les compres a distància i fora dels establiments mercantils, i un altre per reflexionar sobre la tasca professional en l'atenció a les persones grans a través del joc.
 
El divendres 5 començarà amb una xerrada sobre la vida a la residència a càrrec dels alumnes de l'INS Llobregat. A dos quarts de nou del vespre les propostes es reprendran amb l'espectacle Iaia: memòria històrica, que tindrà lloc a la Fàbrica Vella.
 
La Setmana Gran clourà el diumenge 7 d'abril amb una audició de sardanes de la mà de la Cobla Ciutat de Terrassa, a partir de les dotze del migdia, a la plaça Pare Claret; i amb un ball de final de festa amb música d'Andreus Trio, que començarà a les sis de la tarda.