El Pressupost Participatiu inclourà la proposta d'Ampans i el CR TEA per un transport públic accessible

El projecte d'Ampans i el Centre de Recursos TEA vol millorar l'accessibilitat als transports públics
El projecte d'Ampans i el Centre de Recursos TEA vol millorar l'accessibilitat als transports públics | Sílvia Rius
NacióManresa
28 de març del 2019
Actualitzat a les 17:24h
Manresa Inclou, el projecte conjunt que han tirat endavant AMPANS i el Centre de Recursos en Trastorn de l'Espectre Autista de la Catalunya Central (CR TEA CC), és una de les 37 propostes que han passat a la final dels Pressupostos Participatius 2019. Es tracta d'una iniciativa per millorar l'accessibilitat al transport públic per a persones amb discapacitat intel·lectual, autisme o dificultats de comprensió. Sota el lema L'accessibilitat és el camí, inclou una fase d'avaluació de la situació actual i una proposta d'intervenció a diferents nivells.

Aquest projecte vol esdevenir una realitat i, més endavant, consolidar-se en altres serveis públics com ara museus, teatres, biblioteques o centres sanitaris. L'objectiu principal és fer una comunicació accessible i entenedora per a les persones amb discapacitat intel·lectual, autisme o amb dificultats de comprensió.

Les propostes es podran votar a partir de l'1 d'abril a través d'una plataforma digital o bé presencialment a diversos punts de votació o a un punt fix situat al Quiosc de l'Arpa de la Plaça Sant Domènec. El proper dijous 4 d'abril a les sis de la tarda els diferents participants exposaran els seus projectes a la sala d'actes FUB2.

L'exposició dels projectes finalistes s'ubicarà a la plana de l'Om i es desplaçarà per diferents punts de la ciutat.Els resultats finals amb els projectes més votats es donaran a conèixer el proper 29 d'abril, en una sessió oberta a la ciutadania. El pressupost total és de 200.000 euros que es repartiran entre les propostes més votades.