Els caps de llista a les municipals recullen les propostes dels consellers infantils de Manresa

Els candidats per a les eleccions municipals amb representants del Consell Infantil de Manresa
Els candidats per a les eleccions municipals amb representants del Consell Infantil de Manresa | ERC Manresa
NacióManresa
28 de març del 2019
Actualitzat a les 16:13h
El consell infantil, integrat per una trentena d'alumnes de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d'ESO, va presentar ahir a la tarda més de 40 propostes als candidats. L'acte, obert a tothom, va tenir lloc a la sala d'actes de la FUB2.  

La iniciativa va comptar amb la participació de Valentí Junyent, de Junts per Manresa, Marc Aloy, d'ERC, Roser Alegre, de Fem Manresa, Joan Comas, del PP, Andrés Rojo, de Ciutadans, Marc Olivé, de Primàries Manresa, i d'Ana Querol, de Manresa en Comú. L'activitat va ser conduïda per la periodista Rosa Clarena.

Representants del consell infantil van exposar més d'una quarantena de propostes, agrupades en set àmbits diferents: tecnologia, integració i discapacitats, educació, violència i seguretat, participació ciutadana, medi ambient i oci, cultura i temps lliure. Aquest òrgan es va crear fa tres anys per fomentar la participació infantil a la ciutat. 

Algunes de les iniciatives presentades van ser el cobriment de totes les necessitats bàsiques dels infants, potenciar les famílies d'acollida, augmentar l'atenció per als nens i nenes amb discapacitat i fomentar la participació dels infants en consultes, entre d'altres.

Els candidats es van comprometre a tenir en compte les aportacions a l'hora de confeccionar el programa amb el que es presentaran a les properes eleccions municipals.