​Òmnium lliurarà divendres els premis Sambori de narrativa juvenil

L'acte d'entrega tindrà lloc al Convent de Sant Francesc de Santpedor

NacióManresa
28 de març del 2019
Actualitzat a les 12:23h
L'auditori del Convent de Sant Francesc de Santpedor acollirà, aquest divendres- 29 de març- l'acte de lliurament de la tretzena edició dels premis Sambori de narrativa juvenil, organitzats per Òmnium Bages i adreçats a joves del Bages, Berguedà i Solsonès. Es tracta d'un certamen escolar que se celebra arreu del territori i que té per objectiu promoure l'ús literari del català a les escoles i instituts.

Al Bages, Berguedà i Solsonès hi han participat una quarantena de centres educatius, que han presentat un total de 181 treballs. Pel que fa al total  de Catalunya, els relats recollits han estat 46.615, provinents de 495 escoles i instituts. Si s'hi sumen els que s'han fet arribar des del País Valencià, el nombre de participants ascendeix a 130.000.

El jurat dels premis Sambori d'Òmnium Bages ha estat format per dues persones per a cada una de les sis categories. Es tracta de Llorenç Capdevila i Mònica de Llorenç; Marta Torra i Teresa Torra; Jaume Puig i Joan Vilamala; Jaume Bonvehí i Jordi Estrada; Rosa Clarena i Maria Camp, i Montse Pujol i Eva Forn.

Durant l'acte d'aquest divendres, que començarà a dos quarts de set de la tarda, es commemorarà el centenari del naixement de l'escriptora, periodista i activista política Teresa Pàmies, que va néixer a Balaguer el 8 d'octubre de 1919 i va ser distingida, l'any 2001, amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. La gala d'entrega també comptarà amb l'animació de la companyia deParranda.

 
Arxivat a