El Col·legi de Periodistes felicita els Bombers i toca el crostó a la DGAIA en els Premis Plata i Plàtan

L'acte d'entrega dels guardons va coincidir amb l'entrevista a Laura Rosel en el marc del cicle Pessics de Saviesa

Ernest Macià, Enric Badia i Laura Rosel amb les dues periodistes que van recollir els Premis Plata i Plàtan
Ernest Macià, Enric Badia i Laura Rosel amb les dues periodistes que van recollir els Premis Plata i Plàtan | Col·legi de Periodistes CC
NacióManresa
28 de març del 2019
Actualitzat a les 14:06h
La Demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes va lliurar, aquest dimecres al vespre al Casino de Manresa, els premis Plata i Plàtan, uns guardons anuals que, d'una banda, distingeixen alguna persona o entitat que durant el darrer any ha facilitat la tasca dels periodistes (Premi Plata), i de l'altra, toquen el crostó a qui no ha acabat d'entendre les necessitats dels mitjans de comunicació (Premi Plàtan). 

En l'acte, que va comptar amb la presència de la periodista Laura Rosel, es va atorgar el Premi Plana al servei de premsa dels Bombers de la Generalitat ("per la seva professionalitat i la bona disposició a l'hora d'atendre els periodistes", deia el veredicte) i el Premi Plàtan a la Direcció General de la Infància i l'Adolescència (DGAIA), al·legant "poca transparència informativa". 

Enric Badia, president de la Demarcació, va lliurar un cistell de plàtans a la cap de l'Oficina de Comunicació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílíes, Natàlia Touzón, que, després de "l'ensurt inicial", va agrair el premi, tot recalcant que "hi ha una línia molt fina entre el dret a la informació i el dret a la protecció a la infància". En aquest sentit va manifestar que la feina de la DGAIA és "protegir els més vulnerables, els menors" i va aprofitar per fer una crida a la corresponsabilitat dels periodistes, que "no sempre tracten de la manera més adient aquest temes". 

La periodista Laura Rosel va ser l'encarregada d'entregar el Premi Plata a la Cap de l'Àrea d'Informació i Comunicació de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament, Núria Iglesias. En la seva intervenció, Iglesias -que va reivindicar la funció social dels mitjans- va recordar que justament fa vint-i-cinc anys de la posada en marxa del servei de premsa i dels grans incendis del Bages i del Berguedà, que va servir perquè els bombers "aprenguessin que la informació és operativa". 

Rosel: "Quan treballava al FAQS només feia FAQS, i ara visc"

El lliurament dels premis va tenir lloc en el marc del cicle Pessics de Vida, que en aquesta ocasió tenia com a protagonista Laura Rosel, entrevistada pel periodista Ernest Macià. Companys de facultat, tots dos van protagonitzar una conversa distesa, durant la qual es va denunciar la precarietat laboral amb què treballen molts professionals; es va parlar de la presència de la dona als mitjans, i es van posar damunt la taula de les dificultats que tenen les periodistes per saltar de les redaccions als despatxos. 

Inevitablement, també es va parlar de la seva sortida precipitada com a presentadora del programa de TV3 FAQS. En aquest sentit, Rosel va explicar que li van dir que canviaven la conductora "perquè volien incorporar més entreteniment". Des d'aleshores "no he tornat a mirar el programa", va confessar, tot afegint que "ara m'he adonat que tinc coses a fer els dissabtes", perquè i"quan treballava al FAQS només feia FAQS, i ara visc".

La periodista, que ara col·labora al diari ARA fent entrevistes en profunditat, va repassar la seva etapa a RAC1 i va assegurar que mai s'ha avorrit fent de periodista: "no he passat ni un sol dia que no m'ho hagi passat bé", va sentenciar.