El pavelló Rafa Martínez de Santpedor serà el doble de gran i inclourà una sala de judo

Així ho van posar de manifest els encarregats de tirar endavant el projecte d'ampliació del poliesportiu, que també van avançar que les obres es durien a terme en dues fases de tres mesos i un any respectivament

El pavelló Rafa Martínez de Santpedor passarà a ocupar 3.400 metres quadrats
El pavelló Rafa Martínez de Santpedor passarà a ocupar 3.400 metres quadrats | JP
NacióManresa
28 de març del 2019
Actualitzat a les 11:09h
Els responsables tècnics i polítics de l'ampliació del pavelló municipal Rafa Martínez de Santpedor van exposar, dimecres, l'estat el projecte executiu de l'obra a les entitats que en aquests moments en fan ús. Es tracta d'una nova reunió de seguiment de com avança el projecte, que es portarà a votació del ple i que recull aportacions que les mateixes entitats van fer en el moment de presentació inicial.

En la trobada es va explicar que el complex esportiu passarà a doblar la seva capacitat i ocuparà 3.400 metres quadrats. Aquesta ampliació -que es farà efectiva amb una segona pista annexa que es podrà usar de forma transversal- permetrà doblar la capacitat actual del pavelló, que ha quedat petit per a acollir l'activitat esportiva de les quatre entitats que actualment en fan ús continuadament: el bàsquet, handbol, futbol sala i voleibol.

L'engrandiment contempla, també -i com a novetat-, una sala amb tatamis per donar resposta a la creixent activitat de judo al municipi. Aquesta disposarà d'un accés propi i d'un sistema de calefacció particular. Pel que fa als vestidors, es mantindran els mateixos però s'ha previst un sistema d'emmagatzematge en taquilles als passadissos.

Execució del projecte en dues fases

Durant la presentació de dimecres, l'arquitecta responsable del projecte d'ampliació, Laura Pont, va detallar com s'ha dissenyat el projecte, així com l'ocupació nova, els acabats, les solucions en serveis i les instal·lacions. Al seu torn, l'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, va explicar que s'aprofitarà aquesta instal·lació per incorporar millores a la part ja construïda com, per exemple, la reforma de les grades actuals; el canvi del marcador, i la substitució de les calderes del conjunt de l'equipament (que són les mateixes que fa vint-i-un anys). 

Núria Barba, regidora d'Esports del consistori, va aprofitar la trobada per detallar el calendari d'actuacions. En aquest sentit, va avançar que el projecte es desenvoluparia en dues fases. La primera, que durarà tres mesos i tindrà un cost aproximat de 225.000 euros, inclourà els treballs d'enderroc d'una part construïda i la fonamentació. En la segona, que comptarà amb un pressupost de 1.174.000 euros i s'allargarà un any, es construirà l'estructura i s'hi col·locaran els revestiments i acabats. Tot i així, i a petició de les entitats que hi havia a la reunió, els responsables de l'obra van assegurar que un cop s'hagi aprovat el projecte i s'iniciïn els treballs, s'intentaran encavalcar les dues fases previstes. En aquest sentit, també van apuntar que intentarien no aturar l'activitat esportiva durant el període d'obres, tot i que van reconèixer que en alguns moments hi hauria afectacions.
 

Perfil de l'ampliació del pavelló Rafa Martínez que es va presentar dimecres Foto: AjSantpedor

Arxivat a