Els batxillers catalans que competiran en les Olimpíades Espanyoles de Geologia visiten el Geoparc

Els estudiants de batxillerat durant la visita guiada al Geoparc
Els estudiants de batxillerat durant la visita guiada al Geoparc | CCBages
NacióManresa
27 de març del 2019
Actualitzat a les 20:37h
Aquest passat dissabte, 23 de març, va celebrar-se, al Bages, la sortida guiada que, cada any, el Geoparc de la Catalunya Central ofereix als estudiants de batxillerat catalans vencedors de les Olimpíades de Geologia. La sortida va realitzar-se a poques setmanes de la celebració de les proves finals, que comptaran amb estudiants d'arreu de l'estat espanyol i tindran lloc a Cáceres el proper 6 d'abril va comptar.
 
L'activitat de dissabte -que va resseguir les localitats de Calders, Cabrianes, Sallent, Súria i Cardona- tenia com a objectiu principal facilitar la coneixença entre els alumnes que prendran part de la fase estatal del concurs. Alhora, però, també buscava familiaritzar-los [als estudiants] amb casos reals de processos geològics i aspectes geomorfològics presents en els municipis del Geoparc.
 
En aquest sentit, els estudiants van realitzar un itinerari que els va permetre veure, sobre el terreny, els afloraments que expliquen la història geològica del Geoparc: dels esculls de corall que colonitzaven el mar fa 38 milions d'anys (i que es poden seguir al llarg d'aquella antiga línia de costa de Navarcles a Moià passant per Calders) fins al pas cap a la desaparició definitiva del mar que es pot trepitjar en nombrosos indrets del Geoparc, com el Pont de Cabrianes o la Muntanya de Sal de Cardona.
 
La fase eliminatòria a la Catalunya Central va aplegar una setantena de batxillers a l'EPSEM

La UPC de Manresa (l'EPSEM) va acollir, fa poques setmanes, la fase eliminatòria territorial de la desena edició de les Olimpíades de Geologia de Catalunya, una prova adreçada a alumnes de batxillerat que té per objectiu promoure el coneixement i l'interès per la geologia. Una setantena d'alumnes de les comarques del Berguedà, Osona i Bages van prendre part en aquesta singular competició que inclou dues proves: una individual i una de grup.

Els guanyadors de la competició i, per tant, els que representaran les comarques centrals a Cáceres van ser Alan Olmedo Martínez, del Lluís de Peguera; Andrea Maria Popa, del Guillem de Berguedà, i Paula Hernando Barcons, també del Guillem de Berguedà.