Josep Bargalló es reuneix, a Manresa, amb representants comarcals de la Catalunya Central

El conseller d'Educació de la Generalitat també ha visitat dos centres educatius de la capital del Bages i ha pres part en la celebració del desè aniversari de l'oficina de Serveis Territorials d'Educació a la Catalunya Central

Josep Bargalló, reunit amb els alcaldes, alcaldesses i presidents dels consells comarcals de la Catalunya Central
Josep Bargalló, reunit amb els alcaldes, alcaldesses i presidents dels consells comarcals de la Catalunya Central | Generalitat de Catalunya
NacióManresa
27 de març del 2019
Actualitzat a les 19:57h
El conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, ha visitat, aquest matí de dimecres, l'Institut Guillem Catà i l'Escola Espill de Manresa, acompanyat de Dolors Colell, directora dels Serveis Territorials d'Educació a la Catalunya Central. En tots dos casos, el recorregut per les instal·lacions dels centres educatius han comptat amb el guiatge de les seves respectives directores: Marta Codina del Guillem Catà i Mercè López de l'Espill.

Un cop acabades les visites (a la una del migdia), el conseller s'ha desplaçat fins a l'oficina de Serveis Territorials, on ha pres part en l'acte commemoratiu del seu 10è aniversari. Abans de la celebració, però, s'ha reunit amb els alcaldes, alcaldesses i presidents dels consells comarcals de la Catalunya Central per valorar i analitzar temes com la segregació escolar, la matriculació equitativa i l'equilibri de l'alumnat en centres públics i concertats: "són temes que ja coneixem però que va molt bé parlar-ne", ha manifestat Bargalló, tot avançant, també, que des del Departament d'Educació -en sintonia amb l'Ajuntament de Manresa- ja s'ha començat a treballar de cara al procés de preinscripció escolar que engegarà divendres "perquè totes aquelles famílies que ho desitgin puguin obtenir una plaça pública per al seu fill o filla".

Considerant que la reunió mantinguda amb els agents educatius de la Catalunya Central ha estat "profitosa", el conseller ha culminat la seva visita a la capital del Bages assistint en l'acte de commemoració del desè aniversari dels Serveis Territorials. La celebració ha comptat, entre d'altres coses, amb actuacions musicals i recitals de poesia a càrrec de professors i alumnes, i amb el descobriment del mural commemoratiu i la projecció d'un vídeo.
 

Josep Bargalló visitant el Guillem Catà Foto: Generalitat de Catalunya


Sobre Serveis Territorials
 

Els Serveis Territorials donen servei als centres educatius i a la comunitat educativa de les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, Osona i el Solsonès, en total engloba 169 municipis. La seu s'ubica a la carretera de Vic, a una antiga fàbrica de joieria de la capital del Bages. Als Serveis Territorials a la Catalunya central hi treballen un total de 91 persones, dels quals 31 són docents.
 
Catalunya Central compta amb 485 centres educatius, dels quals 171 són centres públics d'educació infantil i primària (CEIP), 55 són instituts públics d’ESO i educació post obligatòria i 3 són Institut Escola. Pel que fa al nombre d'alumnes és de 89.071, dels quals 15.240 són d’educació infantil, 35.517 de primària, 23.214 d’ESO i 15.100 d’ensenyaments postobligatòris.