El manresà Aleix Puig es converteix en un dels 15 concursants de la setena edició de Masterchef

El jove cuiner, fill de la família que regenta la Peixateria Povill, forma part de l'equip de Jordi Cruz, també de Manresa

Aleix Puig Povill en un moment del càsting final
Aleix Puig Povill en un moment del càsting final | TVE
NacióManresa
27 de març del 2019
Actualitzat a les 15:09h
Ració doble de Manresa en la setena edició del concurs culinari d'èxit Masterchef. I és que a banda de Jordi Cruz -un dels jurats del programa, fill de la capital del Bages-, en aquest nou round de la competició també hi serà present Aleix Puig Povill, fill de la família que regenta la Peixateria Povill, situada al carrer Barcelona.

Povill, de 26 anys, s'ha classificat com un dels quinze concursants de la nova edició de Masterchef, superant amb nota un càsting en el qual s'hi van presentar més de 25.000 persones d'arreu de l'estat espanyol. El primer programa de la nova entrega de Masterchef va poder-se veure aquest dimarts al vespre, per TVE, i es pot recuperar a través de la pàgina web de la cadena televisiva. 

Al llarg d'aquest primer capítol -de pràcticament dues hores i mitja de durada- es mostren les darreres fases del càsting del programa. En la darrera, en la qual cada aspirant havia d'emplatar una creació gastronòmica davant del jurat, Povill va triumfar amb una crema de gambots amb vieires a la planxa i cruixent de festucs que va meravellar el jurat. En un petit vídeo de presentació que la cadena va venir a rodar a Manresa, el jove explicava que va començar a estudiar cuina però ho va haver de deixar per posar-se a treballar a la peixateria de la família: "dins de mi hi ha un xef que s'ha vist obligat a hivernar, i Masterchef és l'única oportunitat perquè pugui recuperar el meu somni", manifestava. 

A diferència de les edicions anteriors, la setena temporada del programa no comptarà amb la presència d'Eva González com a presentadora. De fet, no hi haurà ningú que la substitueixi. Per contra, el talent culinari creixerà en competitivitat. I és que si fins ara els tres jurats del programa (Jordi Cruz, Pepe Rodríguez i Samantha Vallejo-Nágera) es limitaven a valorar els plats dels concursants, en aquesta nova edició també seran part activa del concurs. Com? Doncs a través d'una dinàmica similar a la del programa La Voz. Així, cada un d'ells serà el mentor d'un grup de cinc concursants, i haurà de fer els possibles perquè en cada repte, el seu equip en surti victoriós. Com no podia ser d'una altra manera, Aleix Povill va escollir formar part del grup de Jordi Cruz: "és el meu membre del jurat preferit, i m'agrada perquè és una persona molt canyera", va dir en un moment del programa.