La discapacitat dins la família, a Sallent

Redacció
05 de novembre del 2009
Què és una discapacitat? Com afecta la família?

Avui dia existeixen diferents tipus de discapacitats, poden ser físiques, psíquiques, sensorials o una combinació de dues o més tipologies.

Però les discapacitats afecten no només a la pròpia persona sinó que afecten a tots aquells que la envolten, els pares, avis, amics, professors... són moltes els dubtes que sorgeix arran de qualsevol tipus de discapacitats, a més a més cal tenir en compte, que tot i que cada cop són més els recursos que tenim al nostra abast, aquests no són suficients per cobrir les necessitats que aquestes persones.

Por, desconcert, desconeixement... i ara què fem?, per què a nosaltres? Són alguns dels sentiments i algunes de les preguntes que es fan els pares quan se’ls comunica que el seu fill pateix una discapacitat.

Des de l'organització es destaca que amb aquesta jornada es vol aconseguir que les famílies de fills amb discapacitats, expliquin la seva pròpia experiència per tal de que es puguin conèixer els diferents punts de vista d’una situació que podem creure que és semblant, tenir un fill amb discapacitats, però que realment és molt diferent, la situació personal, el tipus de discapacitat, el nivell d’afectació... compartir experiències i relacionar-nos tots plegats de forma més humana, essent conscients de les diferències i esdevenint una font d’enriquiment personal.