Fem Manresa denuncia la passivitat de l'Ajuntament en el desnonament de la Sagrada Família

La candidatura impulsada per CUP, Esquerra Unida i Som Alternativa considera urgent comptar amb un parc públic d'habitatge social

Els Mossos a la porta de l'edifici poc abans d'entrar per la força
Els Mossos a la porta de l'edifici poc abans d'entrar per la força | Pere Fontanals
Redacció
25 de març del 2019
Actualitzat a les 21:45h
La candidatura Fem Manresa ha fet públic un comunicat expressant el seu suport a les demandes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages, després del desnonament que s'ha produït aquest dilluns al matí al barri de la Sagrada Família. La candidatura de confluència de les esquerres manresanes, impulsada per la CUP, EUiA i Som Alternativa, ha condemnat amb rotunditat tant el desnonament com el nou episodi de brutalitat policial a la ciutat, que considera que marca una línia molt perillosa després de les actuacions viscudes en les darreres vagues del 21 de febrer i el 8 de març.

En paraules de la seva cap de llista, Roser Alegre, consideren "totalment inacceptable que un cas que porta 6 mesos a la mesa d'emergència i 5 ordres de desnonament no hagi obtingut cap solució per part de l'Ajuntament i acabi amb una família al carrer mentre la regidora d'Acció Social ni tan sols agafa el telèfon". 

Després de sumar-se a la demanda de dimissió de la regidora d'Acció Social, Àngels Santolària, d'ERC, i el regidor d'Habitatge i Barris, Joan Calmet, del PDeCAT, Fem Manresa ha exposat que "les classes populars de la ciutat necessiten que l'Ajuntament es deixi la pell en aturar els desnonaments, la principal preocupació del consistori ha de ser les condicions de vida de la gent que viu a la ciutat i no dels interessos privats".

Han fet èmfasi en que cal impulsar amb urgència un parc públic d'habitatge social per tal de donar resposta als problemes dels veïns dels barris de la ciutat. En aquest sentit cal destacar que la CUP ja va denunciar en el seu moment que el Pla Local d'Habitatge no preveia el parc públic d'habitatge que necessita la ciutat, "com queda demostrat en cadascun dels casos d'emergència habitacional que pateixen les manresanes".