Finalitzen les sessions de salut de la segona Acadèmia de Sèniors a la Catalunya Central

Acadèmia de Sèniors a la Catalunya Central
Acadèmia de Sèniors a la Catalunya Central | CatSalut
Redacció
25 de març del 2019
Actualitzat el 26 de març a les 9:50h
L'Acadèmia de Sèniors és una formació integral i interdepartamental que coordina el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per tal que les persones grans siguin coneixedores dels seus drets i, d'aquesta manera, se n'afavoreixi l'apoderament potenciant aspectes de prevenció i protecció. L'Acadèmia forma part del Pla d'acompanyament i protecció a les persones grans de Catalunya. Es vol promoure un envelliment actiu, en què l'apoderament de les persones grans sigui l'eix principal, les activitats s'allunyin dels tòpics difosos normalment i on es parli i es tracti de la protecció a les persones grans. 

El programa se centra en àmbits diversos, que van dels serveis socials, consells (de seguretat, consum, salut) a orientacions jurídiques bàsiques. 

En aquesta edició, la formació ha arribat a casals de gent gran o centres cívics de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària de Balsareny, Manresa, Sallent, Sant Joan de Vilatorrada i Vic. 

Les sessions de salut s'han impartit conjuntament amb professionals de l'atenció primària i de salut pública del Departament de Salut. El format de les sessions és obert a la participació dels assistents de l'Acadèmia de Sèniors. 

A les sessions s'han ofert exemples pràctics d'alimentació sana i variada, que no va lligada a una despesa econòmica elevada, amb un bon repartiment dels àpats al llarg del dia, a la necessitat de la pràctica diària d'activitat física per mantenir i millorar la mobilitat, l'equilibri, la flexibilitat i la prevenció de lesions, i s'ha posat en evidència la importància de mantenir el cervell actiu amb la pràctica habitual de jocs de taula, mots encreuats i el cultiu de les relacions socials, com a factors clau per a una bona salut mental.