Súria tanca els actes del Dia Internacional de la Dona amb una visita a Penelles

Foto de grup de les persones participants en la visita a Penelles
Foto de grup de les persones participants en la visita a Penelles | AjSú
Redacció
25 de març del 2019
Actualitzat a les 15:22h
El programa del Dia Internacional de la Dona a Súria va acabar dijous 21 de març amb una xerrada sobre la lluita de les dones per la igualtat al llarg de la història. Una altra de les darreres activitats va ser la visita al municipi de Penelles (la Noguera), en la qual va participar prop d'un centenar de persones.

La xerrada va tenir lloc al saló de sessions de la Casa de la Vila, amb la presència de més d'una vintena de persones. Entre les persones assistents es trobava la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa.

El desenvolupament del tema va anar a càrrec del psicòleg i educador social Albert Bover, del centre Vitalpsic (Santpedor). En el transcurs de l'acte va explicar que, tot i els avenços aconseguits, la conquesta de drets per part de les dones és un camí inacabat que encara requereix de compromisos individuals per seguir avançant.

La sortida a Penelles va tenir lloc el passat 14 de març. Les persones participants hi van visitar els espais urbans amb retrats de gran format, que han convertit aquest municipi en una referència de l'art del grafiti, i la sala cultural que acull obres de l'artista francès de grafiti i muralisme Zeso WF.

El programa del Dia Internacional de la Dona a Súria va començar el passat 8 de març amb diferents actes reivindicatius i de participació al centre urbà de la vila. En el marc d'aquesta celebració es va inaugurar l'exposició ‘Les filles de Durga' de la fotògrafa catalana Eva Parey, que es pot visitar fins al proper 31 de març a la sala Cal Balaguer del Porxo en el següent horari:

- De divendres a diumenges: d'11.00 a 14.00 h.
- Dissabtes: també de 16.00 a 18.00 h.

L'organització del programa d'actes del Dia Internacional de la Dona a Súria ha anat a càrrec de l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament, amb el suport del Consell Comarcal del Bages, Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD) del Bages, Escola Municipal de Formació d'Adults, Casal de Joves, Casal de la Dona, Art en Cicle, grup Sense Dones no hi ha Revolució, Diputació de Barcelona, Institut Català de les Dones i ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat.
Arxivat a