VÍDEOS Desnonen per la força un matrimoni de gent gran i els seus fills a Manresa

Una seixantena d'activistes de la PAHC s'hi han concentrat per intentar evitar el llançament

Mossos i manifestants, a l'exterior de l'immoble de Manresa on s'ha executat el desnonament
Mossos i manifestants, a l'exterior de l'immoble de Manresa on s'ha executat el desnonament | Pere Fontanals
25 de març del 2019
Actualitzat a les 19:55h

Els Mossos d'Esquadra han executat aquest dilluns el desnonament d'una família de quatre membres, una parella que supera els seixanta anys i els seus dos fills, al número 5 del carrer Lluís Argemí de Martí de Manresa. Unes seixanta persones convocades per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAHC) del Bages s'han concentrat a l'immoble per intentar evitar l'execució del desnonament, i han estat desallotjats pels Mossos d'Esquadra. El llançament s'ha executat per complet passada la una del migdia.

La parella afectada pel desnonament feia tres anys que no pagava el lloguer de l'immoble, després que deixessin de percebre el Pirmi. Feia també set mesos que el seu cas es tractava a la taula d'emergència social de Manresa, però l'Ajuntament no els ha trobat cap allotjament alternatiu. El llançament s'ha efectuat després del cinquè avís. El dispositiu policial per al desnonament l'han integrat tres furgones dels Mossos, dos de les quals d'agents antiavalots. 

Els activistes s'han situat asseguts a l'escala de l'edifici, d'on els mossos els han retirat un a un. La PAHC del Bages s'ha queixat de la "violència" de l'acció dels Mossos, així com que els agents han intervingut aprofitant que els manifestants estaven obrint la porta de l'immoble per deixar sortir una menor, com prèviament s'havia pactat amb el dispositiu policial. 

Des de setembre, a la Mesa d'Emergència

El cas del matrimoni i les seves dues filles es trobava a la Mesa D'emergència de l'Agència Catalana de l'Habitatge des de setembre de 2017. Segons confirmen des de l'Ajuntament, per aquella data la Mesa va comunicar a la família que tenia dret a un pis de Manresa, però fins a dia d'avui no li han facilitat.

Des de la regidoria de Serveis Socials s'explica que l'Ajuntament va fer un informe de vulnerabilitat de la família per aturar el desnonament, quan es va dictar, el desembre de 2017, i ho ha tornat a fer en les últimes quatre ordres de llançament.

Contactat per NacióManresa, l'Ajuntament "lamenta la situació que s'ha produït entre els agents dels Mossos d'Esquadra i les persones que intentaven aturar el llançament i s'ha posat en contacte amb totes dues parts per aclarir els fets".