«Companys de barri», titelles per apropar la realitat de la discapacitat a les escoles

El Consell Comarcal del Bages treballa per fer arribar la proposta als escolars del territori

Redacció
05 de novembre del 2009
576_1257422143Titelles
576_1257422143Titelles

"Companys de barri" ha d'apropar la realitat de les persones amb discapacitat a les escoles. Catpress

Des d’aquesta setmana els alumnes de Primària de les escoles del Bages podran gaudir amb l’espectacle de titelles "Companys de barri" que pretén sensibilitzar els nens i nenes sobre la realitat que viuen les persones amb discapacitat. El Punt d’Informació de Discapacitats del Bages del Consell Comarcal proposa aquesta activitat que porta a terme a través de la Federació "ECOM". La iniciativa permet donar continuïtat al treball de respecte i tolerància que es realitza en la majoria d’escoles.

Els monitors de la Federació "ECOM" utilitzen els titelles per interactuar amb els alumnes. La representació fomenta actituds positives davant la diferència provocada per la discapacitat mitjançant el desenvolupament de valors com la tolerància, l’amistat, el respecte, etc. La voluntat de l’espectacle és modificar les idees preconcebudes sobre les limitacions de les persones amb discapacitat i fer veure que totes les persones tenen capacitats i discapacitats.

L’espectacle es podrà veure aquest divendres al CEIP de Sant Salvador de Guardiola, dilluns es traslladarà als centres de Sant Fruitós de Bages i Fonollosa i el dia 16 s’aturarà a Súria. A Manresa, els alumnes del CEIP Pare Algué hauran d’esperar fins el 14 de desembre. La proposta s’ha representat amb èxit al llarg dels darrers mesos a desenes de centres de primària de tot Catalunya.

La Federació "ECOM" compta amb una llarga trajectòria i organitza altres jornades de sensibilització, trobades temàtiques, seminaris i taules rodones.