El nou camp de futbol de Sant Vicenç es mostra al públic

El secretari general de l'Esport i de l'Activitat Física de la Generalitat, Gerard Figueras, signa el llibre d'honor de l'Ajuntament i recorre les instal·lacions

Estrena del camp de futbol de Sant Vicenç, aquest dissabte
Estrena del camp de futbol de Sant Vicenç, aquest dissabte | AjSVC
Redacció
23 de març del 2019
Actualitzat a les 20:39h
Sant Vicenç de Castellet ha viscut aquest dissabte una concorreguda jornada de portes obertes del nou camp de futbol municipal Les Roques. La jornada, organitzada per la nova entitat Club de Futbol Sant Vicenç 2018, ha permès als veïns i veïnes trepitjar la gespa del terreny de joc per primera vegada i conèixer les instal·lacions que encaren el tram final d'obres. El secretari general de l'Esport i Activitat Física de la Generalitat, Gerard Figueras, ha participat de la jornada de portes obertes en el marc d'una visita institucional al municipi.

Figueras ha estat rebut a l'Ajuntament per l'alcalde Joan Torres i ha signat el llibre d'honor del consistori a la sala de plens abans de conèixer les noves instal·lacions. El secretari general de l'Esport i de l'Activitat Física ha excusat l'absència del president de la Generalitat, Quim Torra, que no ha pogut ser a Sant Vicenç de Castellet aquesta tarda tal i com estava previst per una qüestió personal.

Instal·lacions remodelades

El nou camp de futbol té unes mides reglamentàries de 90 x 45 metres, és de gespa artificial de darrera generació i compta amb dos edificis de serveis. Un és autònom i pot funcionar encara que l'equipament estigui tancat encabint diferents espais (sala de reunions, local per a l'entitat, espai d'administració, sala d'infermeria i sala de fisioteràpia). El segon edifici, de planta baixa, incorpora dos vestidors de futbol 11, quatre vestidors de futbol 7 i dos vestidors per als àrbitres. El camp compta amb una terrassa amb espai de bar i la graderia té una capacitat per a unes 300 persones. A nivell del terreny de joc hi haurà espai de magatzem, lavabos i també les dependències per a la instal·lació i serveis de tot l'equipament.

Potenciar el futbol

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, Toni Calveras, ha destacat que "el nou camp permet competir en futbol 11 i futbol 7 i la nova entitat ja compta amb més d'un centenar de nens inscrits per començar a competir des de la base a partir de l'estiu on també és previst formar un equip femení". Per la seva part, Gerard Figueras ha apuntat que "des de la secretaria hem seguit el projecte des del principi i avui estem satisfets que el camp sigui una realitat. Fa molt goig i té mèrit que, en temps difícils, s'hagi apostat per a una instal·lació esportiva. És positiu perquè el futbol és l'esport més popular al país i és un element que cohesiona".

Més de 7.000 metres quadrats

La superfície total del projecte és de 7.267 metres quadrats que engloba l'àrea compresa entre els carrers Osona, Maria Matilde Almendros i Joan Cadevall. El nou terreny de joc manté l'accés actual pel carrer Osona i el carrer Joan Cadevall s'eixamplarà millorant la mobilitat i visibilitat del sector aprofitant les actuacions previstes en el projecte. El finançament de l'obra ha anat a càrrec de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i de la Diputació de Barcelona i és previst que entri en funcionament a l'estiu. Aquest mes de març s'estan enllestint els acabats de l'obra i s'incorporaran detalls que faran que les instal·lacions tinguin elements propis de la història del futbol al municipi.

Aparcament a la zona esportiva

El secretari general de l'Esport i l'Activitat Física, Gerard Figueras, ha acabat la visita a Sant Vicenç de Castellet coneixent l'espai d'aparcament de la zona esportiva que rep el nom d'Espai 1 d'Octubre. L'aparcament, situat a la confluència dels carrers Sant Joan, Barcelona, Mestre Massana i Passatge dels Catalans, té capacitat per a més d'un centenar de vehicles i ha estat pintat resseguint el símbol de Castellet. En un extrem de l'espai, hi ha una figura escultòrica per recordar els fets de l'1 d'octubre de 2017.