El BAXI Manresa perd contra el San Pablo Burgos un partit que ha tingut de tot (83-86)

Els bagencs empaten un partit que perdien de quinze però no ho saben culminar

El San Pablo Burgos s'ha acabat emportant la victòria
El San Pablo Burgos s'ha acabat emportant la victòria | J. Alberch
23 de març del 2019
Actualitzat el 24 de març a la 1:02h
El BAXI Manresa ha estat a punt de protagonitzar una nova gesta. Un partit que els bagencs perdien per moments de quinze punts i de set a manca de poc més d'un minut ha estat a l'abast dels de Joan Peñarroya. L'equip manresà ha tingut l'atac per vèncer. Però un Iffe Lundberg que ha sigut un dels artífex de la remuntada s'ha embolicat i ha perdut la pilota decisiva. Després, Toolson hagués pogut forçar la pròrroga amb un tir des del mig del camp ja a la desesperada. L'ajustat resultat no ha de amagar altres aspectes. Com la gran quantitat de rebots que el BAXI Manresa ha deixat escapar en defensa.

Corey Fisher ha sortit al cinc inicial. Ryan Toolson, Pere Tomàs, Cady Lalanne i Tomislav Zubzic l'han acompanyat. Pel San Pablo Burgos han començat Bruno Fitipaldo, Dominique Sutton, Branden Frazier, Paul Zipser i Augusto Lima. El BAXI Manresa ha sortit a mossegar el seu rival. El San Pablo Burgos ha trigat dos minuts i mig en aparèixer (7-4, minut 4). Peñarroya feia el primer canvi i assentava Fisher. Al seu lloc, entrava Iffe Lundberg. El joc estava força enredat. Lalanne tenia el dia espès i perdia rebots aparentment fàcil sota el seu cèrcol. Però els visitants tampoc estaven especialment encertats. Això permetia el BAXI Manresa seguir al capdavant.

La inspiració de Lundberg estirava al marcador fins als nous punts a favor dels manresans (20-11, minut 8). Diego Epifanio ho volia aturar i consumia el seu primer temps mort. Vitor Benite ha assumit pes en atac. El brasiler s'ha mostrat molt encertat. Vuit punts seguits empataven a 23 (minut13). Els castellans han assimilat millor tornar a començar. La iniciativa els corresponia. Per marges estrets. Amb Benite de principal estilet foraster. Tretze punts al segon quart. Lalanne ha actuat de contrapès amb nou. Insuficient perquè el BAXI Manresa arribés al capdavant al descans (39-43).

Fisher ha tret el seu millor repertori tornant dels vestidors. Primer, amb una jugada de malabarista. I després, assistint a Lalanne. Però el San Pablo Burgos seguia sòlid en atac i començava a marcar distàncies (45-54, minut 24). Uns discutides passes xiulades a Jordan Sakho feia esclatar el Nou Congost. L'afegitó ha estat una tècnica assenyalada a Toolson. Dins el desordre, Sakho i Sutton s'enganxaven. El trio arbitral ho ha solucionat de forma salomònica amb una antiesportiva per cap. Lima situava el +11 per als visitants. Per això, el triple de Zubzic tenia tints revitalitzants. Semblava que el BAXI Manresa podia reenganxar-se al partit. Però el joc no tenia continuïtat i els burgalesos capturaven molts rebots en atac.

Alguns d'ells, per badades manresanes. El partit ha passat d'una possible remuntada a una màxima renda visitant (50-65, minut 29). Tot i això, els de Peñarroya no pensaven abaixar els braços. Dos triples seguits de Murphy recuperaven l'esperança dels seguidors bagencs. Benite tornava per sumar un triple molt mal. I Lundberg tancava el tercer quart amb una safata (58-68). El BAXI Manresa pensava intentar-ho. Errades absurdes evitaven posar nerviós el San Pablo Burgos. Fins que un triple de Zubzic i una antiesportiva forçada per Lundberg comprimien la situació (67-71, minut 34). La tensió es palpava a l'ambient. Jugada a jugada, els de Peñarroya intentaven arribar al final amb opcions.

Els rebots en defensa, però, castigaven en excés i donaven segones i terceres opcions als castellans. Un triple al límit de López feia molt mal. I una pèrdua de Fisher en atac ho deixava gairebé impossible per al BAXI Manresa (76-83, minut 39). Gaire. Perquè un parcial de 7-0 empatava a manca de vint-i-dos segons. Fitipaldo avançava els seus. Quedaven dinou segons. Lundberg ha dirigit la darrera jugada. El danès embolicat i ha perdut la pilota. La personal ja a la desesperada de Lalane ha estat el darrer intent. Zipser ha anotat els dos. Mancava 1'1'' per forçar la pròrroga i Peñarroya ha reunit els seus jugadors a la recerca del triple miraculós. Toolson s'ha vist forçat a llançar des del mig del camp i la pilota no ha entrat. 83-86 final. La conseqüència d'aquesta derrota es veurà més endavant.

El BAXI Manresa queda en setè lloc amb tretze victòries i onze derrotes quan encara s'ha de jugar el gruix de la jornada. El proper partit serà novament un desplaçament complicat. Els bagencs visitaran diumenge vinent a partir de les cinc de la tarda el Barça Lassa.