El ple de Manresa es nega a reprovar les càrregues dels Mossos durant el 8-M

Tots els grups municipals excepte la CUP voten en contra de la proposició dels rupturistes

Càrrega dels Mossos durant la manifestació del 8-M a Manresa
Càrrega dels Mossos durant la manifestació del 8-M a Manresa | Pere Fontanals
22 de març del 2019
Actualitzat a les 12:38h
"Hi era tan a prop que vaig haver de llençar una americana que em va quedar tacada de pintura lila". Així explicava el president del grup municipal del PSC, Felip González, la seva experiència mentre assistia a la manifestació feminista del 8-M a Manresa. "La càrrega posterior dels Mossos no va durar ni 40 segons i va ser per enxampar les noies -eren noies joves- que havien tirat ous de pintura contra la Policia Nacional", va reaonar.

"Unes poques manifestants no poden monopolitzar una manifestació pel Dia de la Dona que va aplegar més de 6.000 persones a Manresa", exposava la regidora d'Igualtat i de la Dona. "A més a més, els Mossos també van haver d'actuar al matí a la FUB i al Mercadona, perquè uns i altres els van avisar després de l'entrada dels piquets", completava. "Rebutgem qualsevol tipus de violència", va concloure Cruz per l'equip de govern de CDC i ERC.

Ciutadans i Democràcia Municipal no van opinar en la moció de la CUP que demanava la reprovació dels Mossos d'Esquadra per la seva actuació durant la jornada del Dia Internacional de la Dona a Manresa, però també hi van votar en contra. De matinada havien actuat a RTM Logistics contra un piquet que barrava el pas als treballadors, al matí havien identificat activistes a la FUB i al Mercadona, i al vespre, havien carregat contra la manifestació després que algunes persones llancessin ous contra la façana de la comissaria de la Policia Nacional.
  "Quina violència?" es preguntava la regidora de la CUP, Gemma Tomàs. "Llançar ous contra una façana que està tapada amb una lona perquè es troba en obres?", se seguia preguntant. Responent a González, Tomàs va assegurar que les noies que havien estat identificades durant la manifestació "no havien tirat ni un ou, perquè precisament s'havien repartit cent màscares entre els assistents".

I sobre l'actuació dels piquets a la FUB, Tomàs va explicar que la universitat només havia permès fer una aturada de 2 hores i no la jornada completa com volien moltes estudiants, "l'únic que va fer el piquet és garantir que qui volgués fer vaga la pogués dur a terme".

Al final, CDC, ERC, PSC, Cs i Democràcia Municipal van votar en contra de la moció de la CUP.