L'Ajuntament de Manresa definirà l'ús de l'Anònima en el proper mandat

Tots els grups del ple municipal van votar a favor de la proposició dels organitzadors del FABA

Jordi Serra defensant la moció des del faristol del ple de l'Ajuntament
Jordi Serra defensant la moció des del faristol del ple de l'Ajuntament | Pere Fontanals
22 de març del 2019
Actualitzat a les 17:59h
Serà una fàbrica de creació artística, però caldrà veure les necessitats d'altres agents de la ciutat per definir l'ús definitiu de l'antic edifici de l'elèctrica, conegut com l'Anònima, a cavall del Barri Antic i de Vic-Remei. Així ho va aprovar per unanimitat el ple de l'Ajuntament de Manresa a petició dels organitzadors del Festival Artístic del Barri Antic (FABA). En tot cas, es definirà a través d'un procés participatiu durant el proper mandat.

Jordi Serra va defensar des del faristol la creació d'una fàbrica de creació artística a l'edifici, "un servei de creació que no està cobert a la ciutat, i que serviria de motor i subministrador per als equipaments d'exhibició" que sí que existeixen. "Seria trist posar a l'Anònima dependències municipals que obrin el horari d'oficina, cal arriscar, hem de ser visionaris", exposava.

La proposta del FABA, que va ser molt ben acollida per tots els grups, va ser modificada a última hora a instàncies de la regidoria de Cultura per encabir-hi un procés participatiu que es portarà a terme durant el proper mandat per definir l'ús de l'equipament. Malgrat tot, la proposta del FABA és concreta i detallada, amb previsió d'inversions i balanços d'explotació.

El cap del PSC, Felip González, va assumir que "és la primera vegada que arriba una proposta transformadora a aquest ple que és creïble i executable, i que està tan ben detallada. També el líder de Ciutadans, Andrés Rojo, va assegurar que el seu partit "estarà molt receptiu a donar suport a la FABA", si segueix amb la seva demanda.

El portaveu de la CUP, Jordi Masdeu, també va donar suport a la proposta, però va insistir en la necessitat que el què es faci a l'Anònima no vagi d'esquenes als veïns, i per això va destacar la importància del procés participatiu.

Finalment, la regidora de Cultura, Anna Crespo, va posar sobre la taula que altres entitats de la ciutat també s'han interessat per l'ús que es pugui donar a l'equipament i que, per això, va proposar el procés participatiu per al proper mandat.