L'Ajuntament de Manresa retirarà el llaç groc de la façana si arriba un manament judicial

La CUP es queda sola defensant una moció per mantenir els símbols als edificis municipals

Ajuntament de Manresa, encara amb el llaç groc i l'estelada a la façana
Ajuntament de Manresa, encara amb el llaç groc i l'estelada a la façana | Pere Fontanals
22 de març del 2019
Actualitzat a les 8:54h
L'Ajuntament de Manresa retirarà llaços grocs, pancartes i estelades si els arriba un manament de la Junta Electoral en aquest sentit. En el ple d'aquest dijous la CUP es va quedar sola defensant la postura contrària, la de refermar el compromís municipal que va prendre l'Ajuntament en mocions anteriors per mantenir els símbols a les façanes de l'Ajuntament.

L'equip de govern va defensar que la resistència a aquestes resolucions són "gestos simbòlics" que no condueixen enlloc i que no cal que "entre nosaltres ens posem la daga al coll". El president del grup del PSC, Felip Gonzàlez, va aconsellar al consistori que "segueixi el consell el defensor del poble de Manresa, Rafael Ribó" de retirar els símbols mentre hi hagi calendari electoral.

Qui no s'ho va predre gens bé va ser el president del grup municipal de la CUP que va retreure al govern de CDC i ERC que "demanen unitat, quan han tirat pel dret per batejar l'espai de l'1-O sense consultar-ho amb ningú". També va avisar al govern que "facin el que vulguin, però a nosaltres no ens tornin a fer signar acords que no pensen complir", en referència a les mocions que s'havien aprovat mesos enrere en el sentit de mantenir símbols.