Deu entitats de Manresa acullen joves nouvinguts vinculats al projecte Catalitza

Batrakes, Rugby, Manrusia Van del Pal, Incordis, Grup de Swing, Club de Beisbol, Club del Joc del CAE, Tirallongues, Penjats i el Club Bàsquet Manresa han acollit joves del projectedel Casal de Joves La Kampana

Joves del projecte Catalitza
Joves del projecte Catalitza | CAE
Redacció
21 de març del 2019
Actualitzat a les 16:06h
El passat mes de setembre, es va iniciar el projecte Catalitza al Casal de Joves de la  Kampana, un projecte d'acompanyament per a joves de 16 a 20 anys i que consisteix en l'aprenentatge de la llengua catalana amb l'objectiu d'incrementar les seves possibilitats d'inclusió a Manresa.

La finalitat del projecte, per una banda, és desenvolupar la  competència  lingüística a  nivell  de comprensió, expressió i  comunicació  oral i escrita a través de dues classes de 90 minuts a la setmana al casal. I per l'altra banda, a través de l'educadora social de la  Kampana,  es potencia la inclusió dels joves en la participació d'activitats de lleure i la seva incorporació en entitats juvenils de Manresa.

Actualment, els joves participants  al  programa estan vinculats a entitats de la ciutat com.  Batrakes, Rugby,  Manrusia  Van del Pal, Incordis, Grup de Swing, Club de Beisbol, Club del Joc del  CAE, Tirallongues, Penjats o el Club Bàsquet Manresa.

Per complementar el projecte, els participants realitzen accions de voluntariat en activitats que organitza el  CAE  i que es realitzen a la ciutat de Manresa com per exemple, la Manresa  Express, la Setmana de Jocs al Carrer, entre d'altres.

Aquesta primera edició finalitzarà el mes de juny, i valorant la seva bona acollida i resultats, el CAE i la Fundació La Xarranca aposten per repetir el projecte el setembre vinent amb l'incorporació de 15 joves més.

Aquest projecte està subvencionat per la Diputació de Barcelona i gestionat per la Fundació La Xarranca juntament amb el Casal de Joves La Kampana i amb el suport de l'Ajuntament de Manresa. 

Les places són limitades i es requereix fer la inscripció prèvia al Casal de Joves La Kampana (Plaça d'Icària, s/n, Manresa, 17h a 20.30h).