Jordi Pesarrodona porta la seva experiència amb la Guàrdia Civil a escena

Aquest dissabte a les 8 del vespre, el pallasso bagenc estrenarà "Komiko i klun" a Artés

Carme Fernandez, Laura Pastor, Josep Noguera i Jordi Pesarrodona
Carme Fernandez, Laura Pastor, Josep Noguera i Jordi Pesarrodona | Arxiu particular
Redacció
21 de març del 2019
Actualitzat el 24 de març a les 11:55h
El pallasso Jordi Pesarrodona porta la seva darrera experiència política al costat de la Guàrdia Civil a escena amb l'espectacle Komino i klun, que s'estrenarà aquest dissabte a les 8 del vespre al complex cultural de Cal Sitjes, a Artés.

Komiko i klun està inspirat amb tots els esdeveniments pels que ha passat el pallasso de Sant Joan de Vilatorrada després que el 20 de setembre de 2017 es posés un nas de pallasso i es fés fotografiar al costat d'un guàrdia civil que custodiava la Conselleria d'Exteriors mentre s'hi faia un registre relacionat amb el procés català.

Aquest gest, Pesarrodona l'havia havia repetit com a pallasso sense fronteres amb soldats que anaven i venien del front de batalla en països en guerra.

L'espectacle incorpora un pallasso que parla en primera persona, un guitarrista que parla en segona persona, una ballarina i una cantant per explicar una història que per més absurda i increïble que sembli és pura realitat: la de les tribulacions d’un pallasso per posar-se un nas vermell!

Formen l'espectacle Jordi Pesarrodona, comediant i pallasso (komiko i klun), Carme Fernández, ballarina, Laura Pastor, cantant, i Josep Noguera, guitarrista.

Després d'actuar a Artés, l'obra es podrà veure a Avinyó i Santa Maria d'Oló, al Bages. A Barcelona es representarà més endavant al Centre Artesà Tradicionàrius. Pesarrodona ha explicat que la Federació d'Ateneus de Catalunya també s'hi ha interessat i, per tant, és possible que l'obra arribi a molts més punts del territori. 

"Viure en repressió és complicat i et canvia la vida", ha dit Jordi Pesarrodona. "Hi ha una part molt positiva que és la gent, amb qui et sents molt abrigat i protegit", però hi ha una altra vessant que es fa molt difícil de gestionar. Coneixedor i agraït que en els moments més complicats l'han ajudat, ara Pesarrodona vol retornar aquesta gratitud amb els diners que guanyi de les funcions. El pallasso ha explicat que el que tregui de cada ‘bolo' ho ingressarà a la caixa de resistència. "Tinc moltes ganes de fer un retorn cap a aquesta immensa solidaritat", ha ressaltat. 

Jordi Pesarrodona és conscient que el seu nas s'ha convertit en una icona i fa gala tristament de ser l'únic càrrec electe de tot el Bages – és regidor a Sant Joan de Vilatorrada- a qui encara s'està investigant pels fets de l'1-O. "Això té un nom: venjança i persecució cap a un nas de pallasso", ha criticat. "Tinc molt clar que s'ha creat escola amb el nas de pallasso, perquè és un símbol que sembla que vulguin castigar, perseguir i acusar amb un delicte, però no troben la manera", ha afegit.