Una vintena de residents de l'ICS Catalunya Central es formen per fer ecografies

Residents e l'ICS formant-se per fer ecografies
Residents e l'ICS formant-se per fer ecografies | ICS
Redacció
21 de març del 2019
Actualitzat a les 12:05h
Amb l'objectiu de millorar la resolució a l'atenció primària, des de l'ICS Catalunya Central s'ha fet una aposta clara, els darrers anys, per la formació dels professionals en plantilla, i també dels residents, en tècniques que poden ser aplicades a les consultes d'atenció primària per millorar els diagnòstics i evitar derivacions innecessàries al sistema hospitalari. Es tracta, per exemple, de la cirurgia menor, la crioteràpia o les infiltracions. Aquest any, la formació s'ha centrat en l'ús de les ecografies, en una jornada que s'ha fet als 21 residents que estan acabant la seva formació a l'ICS Catalunya Central.

L'objectiu és que aquests residents, que iniciaran la seva tasca assistencial el mes de juny, ja puguin incorporar l'ecografia a les seves visites diàries i donar una eina més de suport al diagnòstic a les noves generacions de metgesses i metges de família de l'ICS Catalunya Central.

Paral·lelament, i de manera progressiva, s'estan dotant d'ecògrafs els centres d'atenció primària i els consultoris de l'ICS Catalunya Central que compten amb professionals referents formats en ecografies per poder fer aquestes proves.