Alumnat de l'Escola Agrària de Manresa fa una estada d'una setmana a Dinamarca

Alumnes de l'Escola Agrària de Manresa a Kalo
Alumnes de l'Escola Agrària de Manresa a Kalo | EAM
Redacció
20 de març del 2019
Actualitzat a les 11:35h
L'alumnat de primer i segon del CFGM de Producció agroecològica de l'Escola Agrària de Manresa ha realitzat una estada d'una setmana a l'Organic School de Kalo (Dinamarca).

És la primera vegada que tot l'alumnat del cicle formatiu es desplaça a l'estranger per cursar una unitat formativa sencera, en aquest cas la de porcicultura ecològica, especialitat en que el danesos són punters a nivell mundial.

A part de conèixer el sistema de producció porcina ecològica extensiva, del qual no hi ha exemples a Catalunya, l'estada els ha permès visitar diverses explotacions, de forma que el tradicional viatge tècnic anual de l'escola ha quedat refós en aquest desplaçament.

L'expedició de l'escola ha estat formada per 35 alumnes i els professors Raquel Servitja i Jaume Brustenga, a més de l'expert en porcicultura Ricard Carreras. L'Organic School de Kalo, és una escola pública referent en el camp de l'agroecologia. Ofereix un cicle formatiu dual, similar al que es planteja l'escola de Manresa, i té unes instal·lacions molt ben equipades, amb residència, menjador, zona esportiva i lúdica, a més d'una granja amb vaques de llet, gallines, conills i ovelles, 60 hectàrees de conreus extensius i altres terrenys amb horta i fruiters.

Pel que fa a la unitat formativa en porcí ecològic, les classes han estat impartides en castellà per una professora de l'escola danesa. S'han tractat temes sobre el cicle de vida dels porcs en producció ecològica, el benestar i el comportament, la reproducció, la gestació i el part, l'alimentació, la salut i les malalties…

La formació al centre s'ha complementat amb visites a les granges de Troldgaard, dedicada al porcí i l'oví, i Korsmedergaard, especialitzada en producció de verdura, grans i gallines.

El temps lliure s'ha aprofitat per socialitzar amb l'alumnat de Kalo i realitzar alguna sortida cultural.