La jutge de Manresa sí que farà visionar vídeos als guàrdies civils durant el seu testimoni per l'1-O

En contraposició a la postura de Marchena al Tribunal Suprem, ja magistrada del jutjat 2 de Manresa rebutja la petició dels tres agents investigats de testificar per videoconferència ja que durant el seu interrogatori "s'exhibeixen diferents vídeos i fotografies"

Actuació e la Guàrdia Civil a Fonollosa durant l'1-O
Actuació e la Guàrdia Civil a Fonollosa durant l'1-O | AjFnll
20 de març del 2019
Actualitzat a les 17:40h
La jutge M. Teresa Rodríguez Peralta, magistrada del jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Manresa, que porta la causa de l'1-O al Bages, ha rebutjat la petició dels tres guàrdies civils investigats per la seva actuació a Sant Joan de Vilatorrada i Fonollosa de testificar per videoconferència perquè durant el seu testimoni "s'exhibeixen diferents vídeos i fotografies que imposibiliten la realització per videoconferència de la testifical".

La postura de la titular el jutjat de Manresa contrasta amb la manera de fer del president de la sala segona del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, durant el judici als líders polítics i socials que se celebra a Madrid, que durant el judici no permet als advocats interrogar els testimonis amb vídeos i imatges que, en tot cas, deixa per a la fase de proves, de manera que els lletrats no poden remarcar possibles contradiccions dels declarants.

A més, en el cas de Manresa, el judici es troba, encara, en fase d'instrucció, de manera que la normativa podria ser més laxa quan a la ortodòxia del procediment, que no pas al Tribunal Suprem, on es troba en judici oral i requereix més rigorositat. Oimés en una sala la 2 de Manresa, on la seva titular, com informava NacióManresa, no es caracteritza pas per la seva tolerància a les causes independentistes, ans al contrari. Dimarts mateix arxivava la causa contra l'actuació de la Guàrdia Civil a Castellgalí, l'1-O, on van deixar-hi 16 ferits. La defensa ha presentat recurs perquè entén que encara queden diligències per paracticar.

Després de diversos ajornaments, els agents que van actuar a Fonollosa l'1-O hauran de declarar el 8 de maig acusats d'una detenció il·legal. El tinent que va dirigir l'actuació de la Guàrdia Civil a l'institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada havia de declarar el passat 18 de març, però la jutgessa també li va ajornar la declaració fins al 8 d'abril.
 

Rebuig a les tetificals per videoconferència del judici de l'1-O al Bages by La muntanya russa on Scribd