«Vinigma», l'escape room creat per tres bagencs, entre els projectes de Verkami amb més èxit del 2018

Cocolisto, el segell empresarial dels tres emprenedors, ha engegat una altra campanya de micromecenatge per fer realitat un segon joc; en aquest cas, dins de quatre ampolles de cervesa

Vinigma, escollit per Verkami com un dels deu projectes que van marcar el 2018
Vinigma, escollit per Verkami com un dels deu projectes que van marcar el 2018 | Cocolisto
19 de març del 2019
Actualitzat a les 20:06h
Demanavem 5.900 euros i en van aconseguir gairebé 10.000. Així és com els bagencs Ivan Tàpia, Xevi Victori i Narcís Lupon van poder tirar endavant la seva idea de crear un escape room de sobretaula. Sota el seu segell empresarial, Cocolisto, els tres emprenedors manresans van engegar, el mes de març passat, una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per aconseguir treure al mercat el "Vinigma", un escape room que s'adapta a l'espai i a les circumstàncies dels participants (s'hi pot jugar des de qualsevol lloc i en qualsevol moment) i que té una ampolla de vi com a ingredient principal.

L'èxit d'aportacions rebudes al llarg de la campanya de micromecenatge (hi van col·laborar 379 persones) va ser tan sonat, que Verkami ha destacat el projecte com un dels deu que van marcar el 2018. En total, al llarg de l'any passat, la plataforma de crowdfunding va aconseguir finançar un total de 970 idees.

Després del vi, la birra (artesana!)

Pràcticament un any després del llançament de "Vinigma", els de Cocolisto han obert una altra campanya de micromecenatge per fer realitat un nou escape room portàtil. En aquest cas, no tindrà com a protagonista el vi, sinó que seran quatre ampolles de cervesa. Artesana. I portarà per títol "Beernigma".

Seguint en la línia del seu predecessor, "Beernigma" es presentarà empaquetat dins d'una capsa, en la qual hi haurà un un full d'instruccions; fitxes pels jugadors; quatre ampolles de cervesa amb una etiqueta, i fulls amb enigmes, pistes i solucions. Si bé l'argument de "Vinigma" se situava a l'Holanda de la Segona Guerra Mundial, la trama d'aquest nou escape room situa l'acció al Beer Bar Teori, un bar on quatre amics es reuneixen després de la feina. Quan marxen, el propietari de l'establiment diu que un d'ells no ha pagat el compte. Aquesta incògnita serà la que hauran de resoldre els jugadors. Així, el primer que esbrini quin amic és el que se n'ha anat sense pagar, serà el guanyador del joc. 

El Verkami de "Beernigma" finalitzarà dilluns vinent, 25 de març. De moment ja hi han col·laborat 187 mecenes, que hi han aportat 4.946 euros. Per aconseguir que el projecte esdevingui una realitat, però, encara els hi falten 954 euros. 
 

El nou escape room de l'empresa Cocolisto s'amaga dins de quatre ampolles de cervesa artesana Foto: Cocolisto