La CUP demanarà al ple de Manresa que reprovi l'actuació dels Mossos durant el 8-M

La formació rupturista també presentarà mocions perquè l'Ajuntament no retiri el llaç groc de la façana i perquè Manresa es converteixi en Territori Lliure de Paradisos Fiscals

Els tres regidors de la CUP en una imatge d'arxiu
Els tres regidors de la CUP en una imatge d'arxiu | Pere Fontanals
Redacció
19 de març del 2019
Actualitzat a les 14:04h
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Manresa ha fet públiques les tres mocions que presentarà al ple municipal del mes de març, que es durà a terme aquest dijous, dia 21. La primera moció cupaire demana que l'Ajuntament respecti els diversos acords de ple que comprometen a mantenir els símbols independentistes a la façana principal de l'ajuntament. Com ja havien anunciat, la CUP vol que l'equip de govern no faci cas d'una eventual prohibició de la Junta Electoral i mantingui l'estelada i el llaç groc a l'edifici consistorial de la plaça Major 1. 

La segona proposició de la CUP és conseqüència dels incidents causats pels cossos policials durant la històrica manifestació feminista del 8 de març a Manresa. A part de reiterar el suport a la vaga i a les demanades del moviment feminista, la moció demana "reprovar l’actuació policial del cos dels Mossos d’Esquadra durant tota la jornada de vaga del 8 de Març". El text de la moció recorda que "les accions programades pel comitè de vaga feminista no es van poder dur a terme amb normalitat atesa l’actuació dels cossos policials dels mossos d’esquadra, amb actuacions injustificables com ara vexacions a les companyes, negativa a la identificació de diversos agents tot i ser requerides, càrregues a diverses manifestants, etc.". A més, destaca que "fins a sis de les companyes que van participar a la manifestació estan sent investigades pels fets ocorreguts després de la intervenció del cossos policials". 

Finalment, la CUP presenta, conjuntament amb el PSC, DM i el regidor Davins una tercera moció on demana que Manresa es converteixi en Territori Lliure de Paradisos Fiscals. La proposta conjunta és fruit d'una demanda de l'organització humanitària Oxfam-Intermón, que està duent la proposta a molts ajuntaments catalans. La moció compromet l'Ajuntament a declarar-se " territori lliure de paradisos fiscals" i a "fer els passos necessaris per assegurar que els concursos públics valorin les empreses que tenen conductes fiscals responsables, més que no pas les empreses que utilitzen els paradisos fiscals per evadir o eludir impostos".