Sortida geològica a l'entorn de les Coves del Toll el proper diumenge

Serà conduïda pel Doctor en Geologia Josep M. Mata i Perelló

per Redacció, 19 de març de 2019 a les 09:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Geoparc, el Museu de Moià - Coves del Toll i l'Ajuntament de Moià organitzen el proper diumenge una sortida geològica pels voltants de les Coves del Toll el proper diumenge. La visita la conduirà el Doctor en Geologia Josep M. Mata i Perelló, president honorífic del Geoparc Unesco de la Catalunya central. La sortida matinal és gratuïta i és oberta a tothom.

La sortida començarà a les 9 del matí a l'aparcament de les Coves del Toll i successivament es dirigirà a l'Avenc del Bassot, Dolmen del Cuspinar, Dolmen de Perers, Avenc de Perers, Balma del Gai i Torre de Casanova, per a retornar a les Coves del Toll, en un recorregut que fa 9,3 km. Permetrà descobrir com era aquest mar que ocupava el sud del Moianès ara fa 40 milions d'anys.


També es podrà descobrir la prehistòria des de l'Epipaleolític de la Balma del Gai passant per tres dòlmens i una cantera de dòlmens del calcolític i l'edat de Bronze. L'edat mitja i Moderna al Moianès amb els Casanova, el cultiu de la terra i les masies; i finalment ja del segle XX, la petjada que les trinxeres de la Guerra Civil han deixat al Moianès i l'explotació de les canteres a cel obert. Tot això coneixent corriols, fonts, torrents, avencs, boscos de roureda, de pi, d'alzines, camps de conreu i unes panoràmiques úniques al vell mig de Catalunya.

Inscripció oberta a través del formulari que es pot trobar al web www.geoparc.cat.

 

Participació