La CUP es presenta sota el lema Construïm l'Alternativa a Santpedor

Assemblea de la CUP a Santpedor
Assemblea de la CUP a Santpedor | CUP
Redacció
18 de març del 2019
Actualitzat a les 18:14h
En un dia primaveral i amb la presència d'una seixantena de persones, la CUP Santpedor va presentar ahir a la Placeta del Born la seva candidatura a les properes eleccions municipals. El format escollit va ser l'assemblea oberta, una fórmula que permet una interacció molt més directa amb el públic i que va propiciar diversos debats al llarg de l'acte.

Aniol Vila, Pau Clusellas, Susanna Trapé, Visi Ortiz, Queralt Castañares i Ruben López, les sis persones que encapçalen la llista, van presentar-se de manera individual i tot seguit van donar a conèixer els eixos de treball i els punts clau del programa que ha elaborat la formació de cara a les properes eleccions, que se celebraran el 26 de maig.

La candidatura, que respon a criteris de paritat, està liderada per persones amb professions relacionades amb la docència, l'advocacia, el món acadèmic i l'enginyeria, totes elles amb un fort compromís social i vinculades a diversos col·lectius del poble.

Els quatre eixos estratègics de la candidatura són el feminisme, el mandat de l'u d'octubre, l'empoderament popular i la municipalització dels serveis públics i es concreten en eu punts d'acció:

1) Urbanisme: Apostar per la sostenibilitat i l'accessibilitat. Convertir Cal Jorba en un espai públic. 

2) Esports: Construir alternatives eficients de gestió pública de les instal·lacions esportives i garantir-ne la transparència. 

3) Educació: Garantir la gratuïtat de l'Escola Bressol i de les activitats extraescolars, obrir els patis fora de l'horari lectiu, crear sinergies entre els actors educatius al municipi. 

4) Model energètic: Aconseguir la sobirania energètica, tot apostant per les cooperatives d'energia ètiques i de proximitat.

6) Feminisme: Implantació de polítiques per la igualtat de gènere i contra la discriminació del col·lectiu LGTBIQ a través d'un pla integral que afecti totes les àrees. 

7) Habitatge: Promoció d'habitatge públic a preus assequibles i intervenció en els preus de lloguer per garantir el dret a l'habitatge, especialment per als col·lectius més vulnerables i la població jove.

8) Municipalitzacions: Revertir les privatitzacions dels serveis públics municipals com l'Escola Bressol, residència de la tercera edat, atenció domiciliària, serveis funeraris i jardineria.

9) Cultura i Joventut: Propiciar iniciatives relacionades amb la cultura popular, la memòria històrica i la creació artística, convertint la Nau en un veritable espai de creació; potenciar la coordinació i col·laboració de les entitats i col·lectius del poble en el marc d'un procés que tingui com a resultat un empoderament de la ciutadania i posant especial atenció   als espais autogestionats per als més joves. 

10) Economia i Hisenda: Apostar per uns Pressupostos Participatius de debò i unes Ordenances Fiscals que contribueixin a redistribuir la riquesa i així poder revertir situacions d'injustícia social. 

Un cop finalitzada la presentació, va haver-hi un torn obert de preguntes que va generar interessants debats al voltant de qüestions com ara el model de Festa Major, l'acció educativa des dels municipis o l'urbanisme sostenible. 

L'acte va cloure amb un vermut popular durant el qual els assistents van poder continuar intercanviant punts de vista i debatent sobre els temes que s'havien posat damunt la taula.
Arxivat a