Més de 60 participants a l'Arduino Day de la UPC Manresa

Un dels tallers de l'Arduino Day de la UPC
Un dels tallers de l'Arduino Day de la UPC | UPC
Redacció
18 de març del 2019
Actualitzat a les 15:05h
La UPC Manresa va acollir el passat divendres i dissabte una nova edició de l'Arduino Day. Divendres es va dedicar dedicar a fer el taller d'iniciació a Arduino, una activitat que pretén donar una primera experiència per totes aquelles persones que vulguin començar a fer alguna cosa amb Arduino i no saben per on.

També van tenir lloc les habituals presentacions de projectes   i demostracions: Transmissió de dades per radiofreqüència: una breu visió de els mòduls disponibles per enviar dades sense fils; la casa domòtica controlada a través de Telegram: un treball de recerca que mostra la possibilitat de controlar a través de sensors i del propi mòbil, tots els dispositius bàsics d'una llar, i la presentació del Mochi-Robot: Aquest és un projecte liderat per Scratch School amb l'objectiu de fer arribar la programació de robots a un públic molt jove, facilitant les eines de programació de forma molt simple.

El matí de dissabte es varen fer dos tallers de forma simultània. Per una banda es va construir un green robot, un robot fet de materials reciclats i basat amb Arduino, amb la participació de CodeLearn. I en un altre laboratori va tenir lloc el Taller de Arduino, Internet de les coses i Telegram. Aquest és un taller que proposa poder realitzar el control des de l'aplicació de missatgeria instantània Telegram, d'un Arduino connectat a un ordinador. A través del mòbil, els assistents van ser capaços d'enviar ordres i rebre lectures de sensors i detectors físics connectats a la placa Arduino.

Durant els dos dies que ha tingut lloc el Arduino Day, hi han participat a prop de 60 persones, entre organitzadors, col·laboradors i assistents a les activitats on s'han realitzat més d'11 hores de formació gratuïta.

L'Arduino Day és un esdeveniment mundial organitzat per la comunitat Arduino i dinamitzat des dels fundadors, que té l'objectiu de fer pinya compartint experiències i coneixement, a la vegada que tothom pot aprendre més coses sobre aquesta plataforma Open Source.