ERC diu que els governs de Castellbell i Castellgalí donen l'esquena al Parc Rural de Montserrat

Lamenten que cap dels dos municipis no s'hagin afegit a la iniciativa

Redacció
18 de març del 2019
Actualitzat a les 14:01h
Aquest dijous es va presentar el Pla de Gestió i Desenvolupament del Parc Rural del Montserrat, una fita significativa per aquest projecte de futur que serà referent a Europa i que avança de forma decidida. A l'acte multitudinari van ser-hi presents el cap de llista d'ERC Castellbell i el Vilar, Albert Mulero, i la cap de llista d'ERC Castellgalí, Cristina Fabregat.

Aquest paisatge productiu i cultural d'incalculable valor està fortament amenaçat per la pressió del món urbà sobre el món rural, per l'abandonament de l'activitat econòmica dels pagesos i ramaders, i per l'elevat risc d'incendis forestals deguts de vegades a la falta de gestió de l'espai agrari.
 
Amb la seva presència, ERC Castellgalí i ERC Castellbell i el Vilar van donar el seu suport a aquesta iniciativa transversal del territori en matèria de desenvolupament rural que liderarà l'Associació de Municipis del Parc Rural del Montserrat, formada per 12 municipis dels entorns de Montserrat -Abrera, Castellolí, Collbató, El Bruc, Marganell, Olesa de Montserrat, Piera, Rellinars, Sant Vicenç de Castellet, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls-, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona.
 
Per tot això, Cristina Fabregat i Albert Mulero han manifestat que lamenten profundament que fins al moment, els seus ajuntaments, ambdós governats pel PSC, "no s'han sumat a aquesta iniciativa, perdent una oportunitat per dinamitzar i promocionar el territori i la tasca de productors, elaboradors, entitats i empresaris del sector agrari i turístic d'aquest municipis".

Des d'ERC consideren que un món rural viu, "enriqueix notablement els nostres municipis, i per aquest motiu, el desenvolupament rural ocuparà un lloc important en la nostra proposta de programa electoral de cara a les eleccions municipal del diumenge 26 de maig de 2019".