El Peguera's Night converteix la presentació de treballs de l'alumnat en una festa

per Redacció, 18 de març de 2019 a les 10:14 |
Peguera's Night divendres passat a l'institut | Gedi Media
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Divendres a la nit l'institut Lluís de Peguera de Manresa es va convertir en una autèntica festa. Des de fa tres anys, la presentació dels projectes que els alumnes treballen en grup des de principi de curs, es presenta en format obert per a que tothom pugui conèixer els resultats del treball per projectes. 

A l'entorn de la presentació, l'institut es converteix en un espai obert on es poden veure exposicions creades expressament per a l'ocasió, mostres dels treballs realitzats o activitats lúdico culturals. L'entrada a l'institut es va convertir en un espai visiblement il·luminat amb actuacions, batucades i comitè de benvinguda als centenars de persones assistents que es van anar repartint pels diferents espais de l'institut. Totes les plantes, passadissos i espais exteriors del centre oferien activitats. 


I per sobre tot les presentacions de l'alumnat, que es va convertir en l'eix vertebrador de la festa. Unes presentacions que anaven precedides d'un vídeo per conèixer amb detall la metodologia de projectes en la que els alumnes d'ESO i Batxellerat han estat treballant.
Acte consolidat

La d'enguany ha estat la tercera edició del Peguera's Night, un acte que s'ha consolidat. La pròpia organització de l'acte implica a tota la comunitat educativa: professorat, famílies i alumnat, a més d'aquells ciutadans que hi mostrin interès. 

Aquest format de presentació pública dels treballs de projecte de l'alumnat ha permè disposar d'alguna experiència que ha traspassat els murs de l'institut. L'obra de teatre Dolça Illa, que va servir per recaptar fons per al Servei d'Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central, va sorgir de la presentació del treball de la jove Mel·lina Illa.

 

Participació