Dimecres es farà a Montserrat una jornada tècnica de seguretat a la muntanya

La cita s'emmarca en la segona edició de la Cursa Vertical de Montserrat, que es farà el dissabte

Redacció
18 de març del 2019
Actualitzat a les 10:01h
El pròxim dimecres 20 de març tindrà lloc a l'Hotel Abat Cisneros de Montserrat una jornada tècnica dedicada a la seguretat a la muntanya, en què participaran representants de diferents cossos operatius que intervenen en cas d'una emergència en aquest tipus d'entorn natural. El Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat hi estaran representats pel sergent Francesc Farré, cap de la unitat establerta a Cerdanyola del Vallès.

També hi intervindran representants del Grup de Rescat de Muntanya dels Bombers d'Andorra, de la Unitat d'Intervenció en Muntanya dels Mossos d'Esquadra, dels Equips de Resposta Immediata en Emergències de la Creu Roja i del Grup de Suport de Muntanya dels Agents Rurals. En la segona sessió de la jornada, intervindran representants dels grups de rescat de la Gendarmerie i la Policie Nátionale franceses.

La sessió, que començarà a les 09.30h i es perllongarà fins a les 14.30h, s'emmarca en l'agenda d'activitats paral·leles a la segona edició de la Cursa Vertical de Montserrat, que es farà el dia 23 d'aquest mateix mes. La prova esportiva, que enguany compta amb una categoria específica per a bombers, forma part del circuit internacional Towerunning. Consisteix a pujar els 2180 graons de les escales de servei que hi ha al costat dels dos funiculars de

Montserrat, des de l'estació inferior del funicular de la Santa Cova fins a l'estació superior del funicular de Sant Joan, amb un desnivell de 388 metres. Ja hi ha inscrits participants de 7 països.

La Cursa, així com la jornada tècnica, formen part de la campanya Bombers amb Causa, que té per objectiu recaptar fons per a la recerca mèdica en malalties infantils i en programes socials per a la inserció de la infància en risc d'exclusió. Es tracta d'una iniciativa dels Bombers de la Generalitat i l'Obra Social Sant Joan de Déu, que va començar al 2011 amb l'edició del calendari solidari i que compta amb la col·laboració dels Bombers de Barcelona i dels Bombers d'Andorra. Des d'aleshores, ja s'hi han recaptat més de 400.000€.

A més de recaptar fons per a l'Obra Social Sant Joan de Déu, la vertical també té l'objectiu de fomentar la inclusió de persones amb discapacitat. Així, amb la incorporació de la categoria inclusiva, comptarà amb la participació de quatre persones amb discapacitat visual.