El BAXI Manresa no té cap opció davant el Real Madrid (91-57)

Els bagencs aguanten cinc minuts però després són superats clarament

El Real Madrid s'ha mostrat molt superior al BAXI Manresa
El Real Madrid s'ha mostrat molt superior al BAXI Manresa | V. Carretero
17 de març del 2019
Actualitzat a les 16:17h
El BAXI Manresa no ha tingut cap opció davant el Real Madrid. Després de cinc minuts esperançadors, els manresans han estat en mans del seu rival. Accions que molts dies entren avui han topat amb el ferro. Si els manresans jugaven ja limitats i el rival té jugadors d'una gran qualitat poca cosa més es pot dir. Un aspecte positiu de la matinal ha estat el debut del santpedorenc David Òrrit. Ha estat el quart jugador del planter en fer-ho aquesta temporada. En canvi, Pere Tomàs no ha participat en el partit.

L'aspecte físic que ha viscut el BAXI Manresa ha condicionat el quintet inicial. Iffe Lundberg ha actuat de base i l'han acompanyat Ryan Toolson, Álvaro Muñoz, Erik Murphy i Tomislav Zubcic. Pel Real Madrid han començat Sergi Llull, Fabien Causeur, Santi Yusta, Trey Thompkins i Walter Tavares. Els manresans han començat amb bones defenses sobre el seu rival. Els de Peñarroya han tingut la iniciativa als primers minuts. El 0-5 permetia pensar en tu a tu. El Real Madrid ha empatat ràpidament. Però els bagencs han seguit dominant el marcador fins el 9-11 (minut 5). En aquest moment, els locals han pujat un parell de graus la seva defensa. Thompkins ha sumat tres cistelles molt similars i Yusta la clavava de tres. Peñarroya no ha tingut cap més opció de reunir els seus jugadors perquè el partit no s'escapés per la via ràpida. La situació no ha millorat en absolut. Fins i tot, jugades que semblaven senzilles no acaben fins el cèrcol. L'encert del Real Madrid hi ha fet la resta per deixar un clar 29-13 al final dels primers deu minuts . El segon quart ha començat de forma similar a l'inici de partit. Un 0-7 arreglava el marcador. Per poca estona. En aquesta ocasió, l'esbroncada de Peñarroya minuts abans ha tingut els seus fruits. El manresans han tingut més fluïdesa en atac i més intensitat en defensa. Tres minuts abans del descans feia el seu debut el base David Òrrit. El santpedorenc ha robat una pilota i ha sumat quatre punts en accions que ha demostrat no estar atemorit per la situació. Els madridistes ja no anotaven tan fàcil i al descans la situació ja no era tan lletja per als manresans tot i anar perdent (48-36).

El Real Madrid no ha donat marge a la sorpresa en sortir dels vestidors. Un parcial de 9-0 posava molt terreny entre els dos equips. Només Álvaro Muñoz ha sumat dos tirs lliures. Set punts més dels locals hi posaven els 20 en contra del BAXI Manresa (60-40, minut 25). Un nou temps mort, ha servit perquè els manresans augmentessin la duresa defensiva. Però no per trobar millores en atac. A manca dels darrers deu minuts, tot estava ja sentenciat (69-44). Tot i això, el Real Madrid no ha abaixat el pistó i el seu avantatge anava creixent minut a minut. Ben aviat, la diferència era per sobre els trenta punts. L'objectiu ja era acabar amb bones sensacions. I de pas, que la derrota fos el menor possible. Això tampoc ho ha aconseguit el BAXI Manresa. 91-57 en un partit per passar-ne pàgina ràpidament.

El BAXI Manresa continua en el setè lloc amb tretze victòries i deu derrotes. Aquesta tarda, els bagencs estaran pendents dels partits del Tenerife i el Saragossa per saber la posició definitiva i el marge sobre els equips que queden fora del play-off. El proper compromís del BAXI Manresa serà dissabte vinent contra el San Pablo Burgos a les sis de la tarda.