Manresa acull una trobada d'Escoles Verdes

| 15/03/2019 a les 14:31h
Especial: Més Manresa
Arxivat a: Societat, escoles verdes, ensenyament, medi ambient
Trobada d'Escoles Verdes al Conservatori de Manresa
Trobada d'Escoles Verdes al Conservatori de Manresa | AjM
Manresa va acollir dijous la trobada d'Escoles Verdes de la comarca del Bages. El programa d'Escoles Verdes és una iniciativa del departament de la Generalitat de Catalunya que té com objectius principals: compartir experiències exitoses de sostenibilitat en l'educació, reforçar el sentiment de pertinen&cced il;a a la xarxa d'escoles verdes, coresponsabilitzar l'alumnat en les accions de sostenibilitat que fan els centres i actuar en el territori per millorar problemàtiques ambientals locals.

La trobada, participada per mestres i alumnes de primària i secundària, va tenir lloc al matí, al Conservatori Municipal de Música, on el regidor de Medi Ambient, Jordi Serracanta, els va donar la benvinguda. Tot seguit, els estudiants van duu a terme un treball d'intercanvi d'experiències i actuacions, mentre els professors assistien a la ponència "L'entorn immediat i les nostres propostes d'educació ambiental", a càrrec de Margarida Feliu.

Alguns dels projectes que es van exposar abasten problemàtiques com la disminució de la contaminació acústica,  la eliminació dels plàstics, la producció de compostatge a partir dels residus orgànics que generen els propis estudiants, el reciclatge i la conservació dels trams naturals de la Sèquia i l'Anella Verda.

Posteriorment, tot el grup es va dirigir a l'Institut Lluis de Peguera on va dinar. Pel camí els alumnes van fer una petita enquesta ciutadana sobre hàbits sostenibles. Per la tarda, van duu a terme una plantada de plantes aromàtiques en un dels parterres del centre.

El programa Escoles Verdes s'organitza de forma anual i s'hi conviden tots els centres educatius de la comarca que hi estan adherits. Actualment al Bages són un total de 28 escoles, concretament a Manresa són escoles verdes la FEDAC, Vedruna, l'Espill, Bressolvent, La Font i l'Institut Lluís de Peguera.

El programa Escoles Verdes

El programa Escoles Verdes sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d'afrontar, des de l'educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat.

Per assolir aquesta finalitat es plantegen tres objectius:

- Ajudar els centres a incorporar els valors de l'educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre (currículum, gestió, relacions amb l'entorn, etc.).
- Promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn.
- Afavorir l'intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius.

El curs 2018-19 se celebren 20 anys d'aquest Programa, que compta amb la participació de més de 700 centres adherits.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Quim Masferrer actuarà a Cardona
Quim Masferrer actuarà a Cardona | Promocional
Del divendres 22 al diumenge 24 de març
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 22
«No sin mis huesos» arriba al Kursaal a primers d'abril
«No sin mis huesos» arriba al Kursaal a primers d'abril | Promocional