Antifeixisme

El ple de Sallent es veu incapaç d'aprovar una moció antifeixista

Els grups de l'oposició denuncien "la falta d'esperit democràtic" del govern de Saldoni

per Redacció, 15 de març de 2019 a les 14:02 |
Imatge d'arxiu del ple de Sallent | AjSllt
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament de Sallent del passat dimecres no se'n va sortir a l'hora d'aprovar una moció per declarar-se municipi antifeixista que havia presentat el CDR local. Durant el ple, l'alcalde David Saldoni va exposar tres esmenes que els representants del CDR van acceptar tret d'una en la que es demanava canviar un paràgraf que instava l'Ajuntament a denegar l'ús d'espais "a entitats, col·lectius i formacions polítiques que incitin a la discriminació racial, ètnica, cultural o de gènere, que facin enaltiment del franquisme, el nazisme o el racisme", per un redactat en que l'Ajuntament estudiaria cada cas de manera aïllada, "treient tota referència a la defensa dels drets humans bàsics", segons van denunciar els grups de l'oposició.

En aquest moment els regidors de la CUP van assenyalar que el reglament de funcionament de l'Espai Cultural Fàbrica Vella, redactat l'estiu de 2018 per l'actual equip de govern, en el seu punt 3.4 té un text gairebé idèntic al proposat pel CDR i que en punts posteriors és encara més restrictiu i subjectiu.


Tot i així, la majoria del PDeCat, amb el suport de la regidora del PSC, no va voler negociar aquest últim punt i el CDR va retirar la moció "per tal que no s'aprovés una declaració buida de contingut".

Els partits de l'oposició, ERC i CUP, van denunciar "la falta d'esperit democràtic i la prepotència de l'equip de govern actual de l'Ajuntament". El CDR Sallent es va sumar a aquesta denúncia afegint que tornarà a presentar aquesta moció quan hi hagi una altra composició de forces.

 

Participació