L'alpinista Òscar Cadiach serà al CETIM per parlar de superació, èxit i fracàs

Òscar Cadiach
Òscar Cadiach | Arxiu particular
Redacció
15 de març del 2019
Actualitzat a la 13:53h
Traslladar a la vida els valors apresos a les muntanyes. Aquest serà l'eix central de la conferència que l'alpinista Òscar Cadiach, el primer català en fer el cim de l'Everest l'any 1985, oferirà al CETIM el proper dijous 28 de març. El Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials i Graduats de Manresa i la Catalunya Central l'ha convidat per fer la prèvia de l'assemblea de l'entitat que tindrà lloc el mateix dia. La conferència de Cadiach, que porta per títol Always Up! (sempre amunt) és oberta a tothom qui vulgui assistir-hi. L'acte es farà a la sala d'actes del CETIM, que té la seu a la Plana de l'Om de Manresa, a les 6 de la tarda.

L'assimilació de l'èxit i el fracàs. El desencís i la resiliència. La motivació i la superació. Òscar Cadiach se centra en els valors fonamentals adquirits al llarg de la seva trajectòria vital i esportiva per parlar de la vida, de com afrontar nous projectes i objectius o de la manera de superar moments difícils. La conferència parteix de les muntanyes com a font de motivació i transmet valors de perseverança, esforç, planificació i equilibri emocional per tenir la fortalesa mental necessària per aconseguir els nostres propòsits.

El primer català en pujar a l'Everest

Òscar Cadiach va ser el primer català en fer el cim de l'Everest l'any 1985. Ha estat també el primer alpinista català en coronar els 14 vuit mils sense servir-se d'oxigen suplementari, una fita que només han aconseguit 10 persones al món. És Tècnic Superior d'Esport en Muntanya i Guia d'Alta Muntanya i ara també consultor de projectes i conferenciant.