La CUP insta l'Ajuntament a no retirar ni estelades ni llaços grocs de les façanes

La formació rupturista reclama que es respectin els acords aprovats al consistori que comprometen a mantenir el llaç i l'estelada a la plaça Major

Redacció
15 de març del 2019
Actualitzat a les 9:42h
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Manresa ha anunciat que presentarà una moció al proper ple municipal per demanar a l'Ajuntament que, en cas que la Junta Electoral ho demani, el consistori no retiri voluntàriament les estelades ni els llaços grocs que pengen a la façana de l'edifici consistorial. La CUP vol que l'equip de govern faci cas a les mocions i declaracions aprovades per majoria absoluta al ple municipal, que és el principal instrument de representació de la voluntat popular.

La CUP ha decidit presentar la moció com a conseqüència de la decisió de la Junta Electoral Central (JEC), que ha reclamat a la Generalitat que retiri les estelades i els llaços grocs dels edificis públics durant les properes campanyes electorals. Després d'aquest fet, és previsible que les Juntes Electorals de Zona prenguin decisions similars pel que fa als ajuntaments, i la CUP creu que si això es confirma l'Ajuntament de Manresa s'hauria de mantenir ferm en les decisions preses per la immensa majoria dels regidors, que comprometen a mantenir l'estelada fins al dia de la independència i els llaços grocs mentre hi hagi presos polítics.   

La candidatura independentista ha recordat que el mes de juliol del 2012 l'Ajuntament va aprovar, per majoria absoluta, una moció signada per CiU, ERC i la CUP on es comprometia a col·locar "de manera permanent la bandera estelada en llocs públics i visibles de Manresa, entre ells a la façana de l'edifici de l'Ajuntament de la ciutat". Així mateix, el 16 de novembre del 2017, es va llegir una declaració de CDC, ERC, la CUP, DM i el regidor Miquel Davins, que comprometia l'Ajuntament, que mentre hi hagi presos i preses polítiques, a penjar "un llaç groc a la façana de l'edifici consistorial (plaça Major, 1) per reivindicar-ne l'alliberament".

Segons la CUP, el manteniment d'aquests compromisos ha de passar per sobre de la voluntat censora dels tribunals espanyols, uns tribunals que han demostrat sobradament la seva parcialitat i la seva manca de respecte per les institucions i per les decisions del poble català. Al mateix comunicat, la CUP ha aprofitat per recordar que la moció del 2012 comprometia l'Ajuntament a col·locar estelades no només a la plaça Major, sinó que també a  "llocs públics i visibles de Manresa", un acord que actualment no s'està complint.